Esteu aquí

En marxa els treballs de senyalització de l’entorn dels centres educatius per garantir un accés segur a l’escola

Són treballs de senyalització i adequació de les voreres i calçades que envolten els centres educatius per preservar les distàncies de seguretat en l’accés a les escoles

Treballs de senyalització de l'entorn escolar

dimarts, 25 agost, 2020 - 13:45

L’Ajuntament del Prat ha començat els treballs de senyalització de l’entorn dels centres educatius de la ciutat per garantir el respecte de les distàncies de seguretat a l’hora d’accedir a l’escola.  Amb aquests treballs, l’Ajuntament vol contribuir a garantir un retorn segur a l’escola a mitjans del proper mes de setembre.

Amb aquest objectiu, s’han començat a traçar diferents línies en les voreres que envolten els centres educatius, situades a 1,5 metres les unes de les altres, per indicar la distància de seguretat a què s’han de situar les persones en l’accés de les escoles. Aquestes franges se situaran perpendicularment a les línies que traçaran el camí a seguir per accedir a cada centre.  

Per tal de garantir que, a l’entorn de les escoles, hi hagi espai suficient perquè les persones es distribueixin amb les pertinents distàncies de seguretat, també s’alliberarà l’espai de les voreres que actualment pugui estar ocupat per motos o bicicletes. Per això, s’habilitaran i senyalitzaran espais a les calçades properes perquè hi puguin aparcar aquests vehicles.

En alguns casos, també s’instal·laran pilones de plàstic per marcar les places d’estacionament ubicades front les escoles, per evitar que el cotxes quedin enganxats a les façanes. En alguns centres, a més, s’alliberarà més espai perquè es puguin aturar autocars escolars.

Aquesta acció forma part del conjunt d’actuacions i de missatges de prevenció de la campanya #AlPratEnsCuidem, que vol garantir la seguretat, la precaució i la corresponsabilitat dels veïns i veïnes de la ciutat en el context de pandèmia sanitària.

Els treballs de senyalització de l’entorn de les escoles els està efectuant el Departament de Manteniment i Serveis Urbans per encàrrec del Departament d’Educació de l’Ajuntament.

A propòsit de l’adaptació del món educatiu al context sanitari de la Covid19, també podeu llegir l’entrevista realitzada a Miquel de la Torre, professor de tecnologia i director de l’Institut Ribera Baixa durant 23 d’anys recentment jubilat. Podeu accedir a l'entrevista aquí

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 4 octubre, 2022 - 11:15

La lliçó inaugural dona la benvinguda al curs 2022-2023

El passat dijous 29 de setembre, l’auditori del Cèntric Espai Cultural va acollir la lliçó inaugural del curs 2022–2023. Un acte que té per objectiu ...
Periódico Energia

divendres, 30 setembre, 2022 - 09:30

La política energètica de l’Ajuntament del Prat, reconeguda amb un premi a la millor iniciativa pública en aquest àmbit

El El Periódico de la Energía, diari de referència d'aquest sector, reconeix...

dijous, 29 setembre, 2022 - 12:15

El LECXIT busca persones voluntàries

A moltes escoles de primària del Prat hi ha nens i nenes que llegeixen una hora a la setmana acompanyades de persones joves o adultes, que els acompanyen en l’aventura de llegir. Aquestes ...