Esteu aquí

En marxa els treballs de senyalització de l’entorn dels centres educatius per garantir un accés segur a l’escola

Són treballs de senyalització i adequació de les voreres i calçades que envolten els centres educatius per preservar les distàncies de seguretat en l’accés a les escoles

Treballs de senyalització de l'entorn escolar

dimarts, 25 agost, 2020 - 13:45

L’Ajuntament del Prat ha començat els treballs de senyalització de l’entorn dels centres educatius de la ciutat per garantir el respecte de les distàncies de seguretat a l’hora d’accedir a l’escola.  Amb aquests treballs, l’Ajuntament vol contribuir a garantir un retorn segur a l’escola a mitjans del proper mes de setembre.

Amb aquest objectiu, s’han començat a traçar diferents línies en les voreres que envolten els centres educatius, situades a 1,5 metres les unes de les altres, per indicar la distància de seguretat a què s’han de situar les persones en l’accés de les escoles. Aquestes franges se situaran perpendicularment a les línies que traçaran el camí a seguir per accedir a cada centre.  

Per tal de garantir que, a l’entorn de les escoles, hi hagi espai suficient perquè les persones es distribueixin amb les pertinents distàncies de seguretat, també s’alliberarà l’espai de les voreres que actualment pugui estar ocupat per motos o bicicletes. Per això, s’habilitaran i senyalitzaran espais a les calçades properes perquè hi puguin aparcar aquests vehicles.

En alguns casos, també s’instal·laran pilones de plàstic per marcar les places d’estacionament ubicades front les escoles, per evitar que el cotxes quedin enganxats a les façanes. En alguns centres, a més, s’alliberarà més espai perquè es puguin aturar autocars escolars.

Aquesta acció forma part del conjunt d’actuacions i de missatges de prevenció de la campanya #AlPratEnsCuidem, que vol garantir la seguretat, la precaució i la corresponsabilitat dels veïns i veïnes de la ciutat en el context de pandèmia sanitària.

Els treballs de senyalització de l’entorn de les escoles els està efectuant el Departament de Manteniment i Serveis Urbans per encàrrec del Departament d’Educació de l’Ajuntament.

A propòsit de l’adaptació del món educatiu al context sanitari de la Covid19, també podeu llegir l’entrevista realitzada a Miquel de la Torre, professor de tecnologia i director de l’Institut Ribera Baixa durant 23 d’anys recentment jubilat. Podeu accedir a l'entrevista aquí

Compartir

Noticies relacionades

Aigua regenerada

divendres, 26 novembre, 2021 - 13:15

L'Ajuntament del Prat i l’AMB impulsen l'aportació d'aigua regenerada per millorar l'estat ecològic del canal de la Bunyola

L’aigua regenerada prové de l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR)...

dijous, 25 novembre, 2021 - 12:45

Constitució de la xarxa local de Noves Oportunitats Educatives (NOE) del Prat

Va tenir lloc el passat dijous 18 de novembre

dijous, 25 novembre, 2021 - 10:00

Diumenge, activitats gratuïtes al CRAM i als parcs de la ciutat

Diumenge podreu participar en diverses propostes molt divertides a la ciutat:...