Esteu aquí

Els Mags d’Orient arribaran al Prat amb una Cavalcada que incorporarà canvis per garantir la seguretat sanitària

Els Mags d’Orient han comunicat que enguany sí recorreran els carrers del Prat, però amb alguns canvis en la Cavalcada per garantir la seguretat dels nens i nenes i les seves famílies. No hi haurà recepció prèvia a la plaça de Catalunya, no es llançaran caramels i no arribarà a la plaça de la Vila, allargant el seu recorregut per l'avinguda de la Verge de Montserrat fins a l'avinguda del Remolar.

Imatge d'arxiu

dilluns, 3 gener, 2022 - 13:00

Els Mags d’Orient han comunicat avui que sí recorreran els carrers de la ciutat, amb una Cavalcada que incorporarà alguns canvis, perquè volen garantir la seguretat sanitària de tots els nens i nenes i les seves famílies, davant del repunt de contagis de covid per la variant òmicron.

Però, a diferència de l’any passat, en què la seva arribada al Prat es va retransmetre en vídeo en un context sanitari previ a les vacunacions, enguany els Mags d’Orient sí han confirmat que els nens i nenes de la ciutat i les seves famílies els podran donar la benvinguda pels carrers de la ciutat.

Amb l’objectiu de cuidar de la salut de totes les persones que els rebin a la Cavalcada, s’han adoptat els següents canvis. Per tal d’evitar les aglomeracions de persones, no es farà la concentració prèvia a la Cavalcada a la plaça de Catalunya a les 17 h. La Cavalcada començarà directament a les 18.30 h des del carrer del riu Xúquer i seguint la major part del seu recorregut habitual. Però, quan arribi al creuament de l’avinguda de la Verge de Montserrat amb el carrer de Frederic Soler no pujarà cap a la plaça de la Vila, sinó que seguirà fins a la cantonada amb l’avinguda del Remolar on arribarà a les 20.30 h. Aquí les carrosses desapareixeran i es convida la ciutadania a continuar fent el seguiment dels Mags d’Orient des de casa, a través d' elprat.tv.La televisió pública emetrà en directe un programa especial a partir de les 20.30 que inclourà la recepció dels Mags d’Orient, acompanyats per l’Harshafa, al Saló de Plens de la Casa de la Vila a les 21 h. Cal tenir en compte que el recorregut de la Cavalcada no arribarà  fins a la plaça de la Vila, ja que haurà finalitzat prèviament a l’avinguda de Verge de Montserrat amb avinguda del Remolar.

Recomanacions de seguretat 

També cal tenir en compte que, per motius de seguretat, enguany no es repartiran caramels durant la Cavalcada. A més, es demana a les persones que vulguin seguir-la que mantinguin en tot moment la distància de seguretat i que respectin l’obligatorietat de dur mascareta, a més de tenir cura de la higiene de mans. De fet, enguany el recorregut total de la Cavalcada, que es pot consultar a la imatge adjunta, serà més llarg del que és habitual, sobretot per la prolongació del recorregut per l’avinguda de la Verge de Montserrat, mesura amb la qual es vol contribuir a la garantia de les distàncies de seguretat. Per aquest motiu, es recomana evitar anar als punts d'inici o del final i veure el pas de la Cavalcada des d'un punt on no hi hagi molta concentració de públic. 

Afectacions de trànsit

No es podrà circular en vehicle per l’entorn del seu recorregut entre les 18 i les 22 h. A les zones assenyalades en aquest mapa, no es podrà estacionar entre les 11 i les 20 h. 

En aquesta mateixa franja horària, es modificarà el recorregut habitual de les línies d’autobús que passen per aquesta mateixa zona. Les línies afectades són el 65 i 165, L10, L78 i les interurbanes PR1, PR2 i PR3. En tots els casos, es faran petits desviaments pels carrers més propers a l'itinerari habitual, utilitzant les vies alternatives als carrers de Pare Andreu de Palma, Dolores Ibàrruri i Onze de Setembre principalment. 

De les zones blaves d’aquest entorn se’n podrà sortir fins a les 19 h i tornar a entrar a partir de les 22 h.  

Es farà el Garatge Reial amb control d’accessos

També es mantindrà enguany el Garatge Reial, adequat amb algunes mesures de seguretat com el control d’accessos o l’ús obligatori de mascareta.  Es farà el proper dimecres, 5 de gener, a partir de les 11 h a la pista de bàsquet Xavier Marcilla i als exteriors, espais oberts que garanteixen una adequada ventilació.

Igualment, els nens i nenes del Prat podran seguir dipositant les seves cartes a les Bústies Reials i visitant les quatre Fàbriques dels Regals, distribuïdes per diferents punts de la ciutat durant els propers dies.

Recordeu que podeu seguir totes les novetats respecte a l’arribada dels Mags d’Orient al Prat al Canal Harshafa.

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 30 novembre, 2022 - 10:00

Espais de creació a L'Escola d'Arts en Viu

L'Escola disposa de places lliures per participar en els espais de creació...

dimarts, 29 novembre, 2022 - 15:30

“La pols que cau del cel”, un projecte íntim i comunitari

El dijous 24 de novembre va arribar a la seva fi el projecte “La pols que cau...