Esteu aquí

Els instituts del Prat, connectats per un projecte comú sobre persones refugiades

dilluns, 10 abril, 2017 - 14:30

Això és Connexions: un procés de treball col·laboratiu sobre el món que ens envolta entre els Instituts Salvador Dalí, Estany de la Ricarda, Ribera Baixa i Baldiri Guilera.  El projecte, construït conjuntament amb el professorat dels quatre instituts, ha estat impulsat pel Cèntric Espai Cultural i ha comptat amb la participació de la Biblioteca Antonio Martín i del departament d’Educació de l’Ajuntament del Prat.

Divendres passat, 31 de març, un grup d’uns 200 joves alumnes dels quatre instituts de la ciutat es van reunir a l’Auditori del Cèntric per compartir el treball que han anat desenvolupant a les aules sobre la temàtica de les persones refugiades, el fet migratori i el poder de la imatge a l’actualitat, i com es poden tractar aquests temes mitjançant la literatura, l’audiovisual i el teatre.  

Al llarg del matí els joves van anar exposant les diferents experiències generant un diàleg molt ric que combinava reflexió i emoció. Des del Salvador Dalí van compatir la feina que havien fet sobre fotoperiodisme amb el David Airob aprofundint en el poder i la complexitat de la imatge als mitjans de comunicació i a la societat. El Ribera Baixa va estrenar un impactant documental creat i produït pels estudiants dins d’aquest context, en el qual recullen el testimoni de Meera M. Zarror, una noia siriana, que viu a Barcelona fa 3 anys i que ha viscut la guerra i el procés de fugida i que estava present també a l’Auditori.

Per altra banda, els alumnes de l’Estany de la Ricarda van treballar la figura de l'escriptor i activista de la pau i els drets humans georgià exiliat Irakli Kakabadze, protegit pel PEN Club, que també hi era present a l’acte. A la jornada van presentar un vídeo protagonitzat per un grup d’alumnes, i produït per l’Óscar Solsona, on presentaven la figura de l’autor, li donaven la benvinguda i formulaven algunes preguntes. De fet, a continuació es va desenvolupar una interessant conversa entre la Meera M. Zarror i l’Irakli Kakabadze, moderada per la periodista local Laura Quinto, i que va comptar amb la participació activa de l’alumnat. Amb moments de molta emotivitat i també duresa, es va concloure que malgrat vivim en un món a punt del col·lapse, l’art té la capacitat de transformar les persones i les situacions i que cal mobilitzar-se per canviar la situació actual.

Un grup de 22 estudiants de segon de batxillerat escènic del Baldiri Guilera va tancar la jornada amb la interpretació de Dynatà! Una obra de teatre de creació pròpia que barreja una tragèdia grega i testimonis reals de refugiats sirians. Una proposta artística que parteix i recull les reflexions i els testimonis que havien anat sorgint al llarg del matí i que els joves van veure amb moltíssim interès.

Podeu veure el reportatge del Prat.tv en aquest enllaç i la galeria de fotos en aquest àlbum 

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 22 octubre, 2021 - 13:15

El Consell de Dones perfila la campanya del proper 25N

Es preveu una vintena d’activitats de sensibilització
Som natura 1

dijous, 21 octubre, 2021 - 13:00

Reconeguts artistes expressen el seu compromís amb la defensa del delta del Llobregat a través de la cançó i el videoclip Som natura!

La iniciativa està impulsada per l’activista cultural Lluís Marrassé,...

dijous, 21 octubre, 2021 - 13:00

S’inicia la campanya “Per a un món millor, defensem la cooperació”

Impulsada pel Programa Municipal de Cooperació, Justícia, Pau i Drets Humans...