Esteu aquí

Els Espais Naturals del Riu, una oportunitat per conèixer els valors naturals del Delta

Malgrat la cancel·lació temporal de les visites guiades a causa de la situació sanitària, aquesta zona del Delta del Llobregat manté el seu horari d’obertura habitual

Els Espais Naturals del Riu

dimarts, 19 gener, 2021 - 13:30

Situats a la riba dreta del tram final del Llobregat, dins del terme municipal del Prat, els Espais Naturals del Riu constitueixen una important reserva natural de gairebé 90 hectàrees que acull diversos aiguamolls amb una riquesa de fauna excepcional. La gran diversitat de paisatges que s’hi troba, com estanys litorals, canyissars, jonqueres, prats humits i pinedes, fa que aquests espais es puguin considerar un delta en miniatura dins del Delta del Llobregat.

L’estany de Cal Tet i el de Ca l’Arana són els més destacables dels Espais Naturals del Riu i on s’hi pot observar una varietat més gran de fauna, sobretot d’ocells. El Delta és un punt estratègic dins la ruta migratòria de la Mediterrània Occidental que uneix Europa i Àfrica i són moltes les espècies d’aus que s’hi aturen a descansar o que hi passen l’hivern, com el blauet i la fredeluga. Per facilitar l’observació d’aquests animals, pràctica que també es coneix amb el nom de birdwatching, els Espais Naturals del Riu compten amb 9 miradors i aguaits repartits al llarg de tota la zona.

Visitar els Espais Naturals del Riu

Tot i que les visites guiades que s’organitzen dues vegades al mes han estat anul·lades fins que millori la situació sanitària, es pot seguir accedint a aquest indret de gran valor ecològic per recórrer els itineraris marcats amb algunes restriccions. Així, com a mesura de contenció davant la covid-19, s’ha limitat l’aforament tant als espais naturals com als aguaits. En cas que aquest estigui complet, caldrà esperar torn a la zona habilitada a l’entrada. També s’ha establert un temps d’estada màxim per a cada un dels espais.

A més, s'efectuen controls i restriccions de trànsit a la zona d'accés a l'aparcament. Per evitar aglomeracions, es recomana arribar-hi amb transport públic, a peu o amb bicicleta, sempre que sigui possible.

Els Espais Naturals del Riu estan oberts cada dia de la setmana excepte els dilluns de 9 a 17 h.

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 25 octubre, 2022 - 14:00

Arriba la segona Nit de Tapes al Mercat Municipal

Se celebrarà el pròxim dissabte 5 de novembre de 20.00 a 23.30
Quinto Tapa 2022

dimecres, 5 octubre, 2022 - 10:30

El QuintoTapa arriba a la seva 15a edició amb el Pota Blava com a protagonista

El Prat arrenca temporada gastronòmica. Després de l’èxit de l’edició 2021,...