Esteu aquí

Els dissabtes de festa major no són per dormir!

A Festa Major no s’ha de dormir massa, són dies de festa i d’estar al carrer.

dissabte, 29 setembre, 2018 - 14:00

A Festa Major no  s’ha de dormir massa, són dies de festa, d’estar al carrer o , com a mínim, així ho veuen la gent de l’Associació Gegantera del Prat i els músics de Diables del Prat, de l’Associació Gegantera Delta i de les AMPA geganteres de la ciutat que de ben d’hora ja feien sonar gralles i tambors pel prat per fer-nos sortir del llit. Els que s’han llevat amb molta energia són l’Associació Colla Bastonera del Prat de Llobregat que han saltat de valent amb els diferents balls de bastons els carrers de la ciutat fins a arribar la font del gall.

I per agafar forces, l'Associació Cultural i Gastronòmica Les Escarxofes del Prat han preparat, un any més, un esmorzar popular de forquilla. Peus de porc, aletes de pollastre al ajillo, galtes a la brasa amb mongetes, sardines escabetxades o callos ha sigut el menú d’enguany.

Una altra de les cites a què no ha faltat la ciutadania ha estat a la tradicional inauguració de l’exposició de Festa Major.  Enguany el Centre d'Art Torre Muntadas ha obert les portes de la mostra Les dones a la fàbrica . Amb l'arribada de la indústria al Prat moltes dones van començar a treballar fora de casa. L'exposició vol ser un reconeixement al treball de totes elles i al paper que això tingué en l'àmbit econòmic, però també social i cultural.  Si us heu perdut la inauguració, no patiu, que es podrà visitar fins al 15 de novembre.

I tornant al Fondo d’en Peixo el clarinetista Oriol Romaní i els seus Hot Jazz Cats han fet arribar el jazz més càlid que ha fet bellugar els més matiners per fer baixar, amb el ball vermut l’esmorzar de forquilla. A ritme swing i bona energia, recreant a la seva manera temes típics del jazz dels anys 20, 30 i 40 hem arribat al migdia de dissabte i guardeu forces que encara queda molta Festa Major!


Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 30 novembre, 2022 - 10:00

Espais de creació a L'Escola d'Arts en Viu

L'Escola disposa de places lliures per participar en els espais de creació...

dilluns, 28 novembre, 2022 - 15:00

La ciutadania pratenca s’aplega per mostrar el seu rebuig contra les violències masclistes

El passat 25 de novembre van tenir lloc a la nostra ciutat diferents aplecs ciutadans per condem...