Esteu aquí

Els autobusos nocturns faran parades intermèdies a demanda

A partir de dilluns, 8 de març, pensant preferentment en dones i menors

divendres, 5 març, 2021 - 13:30

Dilluns 8 de març, coincidint amb el Dia Internacional de les Dones, els autobusos nocturns del NitBus (línies N16, N17 i N18) posaran en marxa parades intermèdies a demanda, en zones properes a l’aeroport i a l’av. Onze de Setembre del Prat (consulteu el díptic informatiu a través del document enllaçat al final d'aquesta informació, que ha editat l'Àrea Metropolitana de Barcelona).

D'aquesta manera es vol millorar la qualitat i seguretat del servei. La demanda de la parada a demanda s'adreça especialment a dones i menors, que podran demanar baixar fora de les parades delimitades en els recorreguts del NitBus. D'aquesta manera, hauran de caminar menys en zones poc poblades i sovint mal il·luminades, tal com ho recull l'estudi “Seguretat i mobilitat: una anàlisi de la percepció en el transport públic i al Nitbus”. L'estudi, de l'Institut de Recerca d ela UAG, apunta que un 54 % de les dones usuàries de transport públic evita usar parades o estacions poc freqüentades, un 60 % si aquestes estan mal il·luminades o tenen poca visibilitat o un 4 6% evita viatjar-hi de nit o quan es fa fosc.

Com funcionarà la petició de baixada?

Caldrà avisar al conductor o conductora de l'autobús de la necessitat i del lloc on es vol baixar. El bus s'aturarà en el lloc més proper i segur. Sempre serà en tram urbà, adossat a la vorera o sobre un pas de vianants. Caldrà baixar per la porta davantera del bus, al costat del conductor o conductora.

Díptic informatiu de les parades intermèdies a demanda

Document (pdf - 302634 bytes)

Compartir

Noticies relacionades

Platja del Prat

divendres, 24 setembre, 2021 - 11:00

A partir de l’1 d’octubre, no hi haurà zona verda a la platja i tanca l’aparcament del CRAM

Tot i que ja s’ha acabat la temporada de bany, encara podem gaudir del nostre...
Tall camí Marina

divendres, 24 setembre, 2021 - 08:15

Tall al camí de la Marina

Es tracta d’un dels accessos més habituals per arribar als Espais Naturals...

dijous, 23 setembre, 2021 - 15:15

Èxit de participació a la 18a Trobada de Dones

Com cada any, al mes de setembre es realitza la Trobada de Dones. Un espai de retrobament després de l’estiu, que representa l’inici dels curs feminista al municipi. ...