Esteu aquí

Els 30 anys del programa SEFED de formació i inserció laboral se celebren al Prat

A la nostra ciutat el Programa funciona des de fa 27 anys, hi han passat 1.576 alumnes dels quals el 79% han aconseguit feina al finalitzar la formació, i 132 empreses han acollit més de 500 alumnes en pràctiques

Estand de l'empresa simulada Cargo Prat a una fira del sector.

Estand de l'empresa simulada Cargo Prat a una fira del sector.

dijous, 25 maig, 2017 - 08:45

L’Auditori del Cèntric Espai Cultural acull avui l’acte de celebració dels 30 anys del Programa SEFED (Simulació d’Empreses amb Finalitats Educatives) a Catalunya, organitzada per la Fundació Inform i l’Ajuntament del Prat. 

El SEFED és un projecte de formació que forma persones en el camp de l’administració i la gestió empresarial mitjançant la metodologia de la simulació d’empreses. Concretament a Catalunya el seu col·lectiu majoritari són persones aturades i és un projecte subvencionat per la Generalitat de Catalunya i el Fons Social Europeu.

Durant aquests 30 anys han passat més de 23.000 alumnes pels centres SEFED de Catalunya, entre ells el del Prat. Gràcies a aquesta formació polivalent en el camp de la gestió administrativa, més del 70% dels i les alumnes han aconseguit feina al finalitzar la formació SEFED. 

Alt nivell d’inserció al Prat

Al Prat, però, les dades són encara més positives que al conjunt de Catalunya,  ja que durant els 27 anys de funcionament del SEFED a la nostra ciutat hi han passat 1.576 alumnes, aconseguint-se més de 950 insercions laborals (un 79% de promig). Durant el període de 2015 a 2016 el nivell d’inserció va ser especialment elevat, arribant al 90% de l’alumnat.

Durant aquests 27 anys, 132 empreses han acollit 516 alumnes del Prat en pràctiques. 

Estades internacionals

Des de l’any 1997, 64 alumnes del Prat han participat en estades internacionals d’1 a 3 mesos, en el marc dels diferents programes europeus de mobilitat (empresa simulada, empresa real i fires). El país que ha acollit més estades ha estat Irlanda. D’altra banda, 56 alumnes d’altres països han fet estades a l’empresa simulada del Prat. Pel que fa al personal docent del Prat, ha participat en 5 estades professionals a l’estranger. 

Cargo Prat SAS

Cada centre on s’imparteix el SEFED es converteix en una empresa fictícia/simulada, on es desenvolupen tots els processos, activitats i tasques administratives que hi ha en una empresa real. L’alumnat aprèn amb la pràctica del dia a dia, treballant en un ambient laboral on són els treballadors i les treballadores de l’empresa amb l’objectiu de rebre una formació pràctica de la situació i del funcionament del món empresarial.

A la nostra ciutat, l’empresa simulada s’anomena Cargo Prat SAS de transport i embalatges, i ha estat present a 18 fires internacionals (12 de les quals a Catalunya i la resta diferents països europeus).

Aprendre treballant

El conjunt d’aquestes empreses simulades arreu de l’estat espanyol formen la xarxa comercial d’empreses simulades SEFED que es relacionen entre elles comprant i venent els serveis/mercaderies de les seves empreses simulades. Aquesta Xarxa SEFED també es relaciona amb la xarxa internacional d’empreses simulades Pen International. Aquestes relacions comercials permeten apropar a l’alumnat en una situació real de treball i desenvolupar les competències i les habilitats pròpies de la gestió empresarial, sempre seguint la màxima del programa: aprendre fent i treballant.

Fundació Inform

La fundació Inform gestiona, coordina i dirigeix des de l’any 1987 el Programa SEFED arreu de l’Estat espanyol. Té com a membres del seu patronat els ajuntaments de disset municipis catalans, entre els quals el del Prat.

Inform també és membre, des de l’any 1994, de l’associació internacional Europen-Pen International que aplega més de 42 països amb 7.500 empreses simulades arreu del món, les quals es compren i es venen entre elles i formen una xarxa internacional d’empreses simulades.

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 25 febrer, 2020 - 08:15

La formació professional, protagonista de la primera setmana de març

Les Jornades FP.PRAT es desenvoluparan del 2 al 6 al Centre de Promoció...

dijous, 13 febrer, 2020 - 08:45

Més de 300 alumnes del Prat visitaran aquest curs un forn de pa

L'activitat forma part del catàleg El Prat Educa per a infants de 3r de primària

dilluns, 10 febrer, 2020 - 10:15

Nova edició del certificat de professionalitat de Soldadura

El curs passat la inserció laboral va arribar al 73 %