SEFED és un programa de formació ocupacional que té l’objectiu de formar persones en l'especialitat administrativa a través de la simulació d'empreses com a metodologia d'aprenentatge. 

 

25è Aniversari del programa SEFED

Amb aquest programa, l'alumnat s'integra en el context de l'empresa simulada, que facilita l'aprenentatge i l'entrenament de situacions, tasques i processos en el camp de l'administració i la gestió d'empreses.

La formació del programa SEFED està adaptada al Certificat de Professionalitat [ADGD0308] Activitats de Gestió Administrativa (RD 645/2011), amb una durada total de 890 hores, que inclou formació presencial i pràctiques professionals no laborals en una empresa real.

A qui s'adreça?

El programa SEFED s'adreça preferentment a treballadors i treballadores en situació d'atur.

Com s'hi pot accedir?

Per inscriure-us heu d’omplir la fitxa de sol·licitud. Podeu fer-ho presencialment, al Centre de Promoció Econòmica, o a través de la seu electrònica.

*Per accedir al programa SEFED es requereix com a mínim el títol de Graduat en Educació Secundària Obligatòria o equivalent, en tant que es tracta d’una formació de Certificat de Professionalitat de nivell 2.

Cost del curs

Gratuït.

*Els cursos estan subvencionats pel Fons Social Europeu, el Ministerio d'Ocupació i Seguretat Social i el Servei d'Ocupació de Catalunya.

On es fa el curs i en quin horari?

Al Centre de Promoció Econòmica, de dilluns a divendres, de 8 a 14 hores.

Per a més informació, envieu un correu electrònic a: arroyo@elprat.cat.

 

Imagine - Pen International

Cargo Prat SAS

Cargo Prat SAS  és l'empresa simulada del Programa SEFED – El Prat de Llobregat i dedica la seva activitat al transport de mercaderies i la comercialització de productes d'embalatge, a nivell nacional i internacional.

L'empresa simulada s'estructura en tres àrees: l'àrea comercial, la d'administració comptable i gestió de personal i l'àrea de projectes o formació complementària. Cada àrea pren forma de departament amb llocs de treball definits, que l'alumnat ocupa rotativament, on es desenvolupen les funcions associades per tal d'assolir les competències administratives de cada lloc de treball.

L'activitat empresarial a la xarxa d'empreses simulades facilita la formació d'administratius polivalents, amb una visió global de l'administració d'empreses i amb el valor afegit d'apropar-se al sector del transport.

Estructura de la formació en empresa simulada

 

ADGD0308 Activitats de gestió administrativa
DPT. COMERCIAL MF0976_2 Operacions administratives comercials
Els alumnes que acreditin l’assoliment de competències del certificat podran fer ús de les hores DPT. COMERCIAL per al mòdul Comerç internacional i gestió del transport internacional
MF0978_2 MF0978_2 Gestió d’arxius
DPT. COMPTABILITAT MF0979_2 MF0979_2 Gestió operativa de tresoreria
MF0981_2 Registres comptables
DPT. PERSONAL MF0980_2 Gestió auxiliar de personal
FCO PRL
DPT. PROJECTES I FORMACIÓ MF0973_1 MF0973_1 Gravació de dades
MF0233_2 MF0233_2 Ofimàtica (preparació prova ACTIC)
Els alumnes que acreditin l’assoliment de competències del certificat podran fer ús de les hores per al mòdul d’Anglès i sol·licitar l’estada internacional
FCO Inserció laboral, sensibilització mediambiental i en la igualtat de gènere
  MP0111 Mòdul de pràctiques professionals no laborals 80h

 

Estades internacionals

L'alumnat SEFED té la possibilitat de fer una estada de pràctiques administratives en una empresa real de la Unió Europea. El treball en xarxa permet la gestió de programes de mobilitat d'estudiants, durant els quals l'alumnat millora les seves competències lingüístiques i administratives. Actualment, a través del programa Erasmus+, es faciliten estades a Irlanda.

Pràctiques en empresa

la formació es completa amb 80 hores de pràctiques professionals no laborals en empresa real. Si esteu interessats en acollir alumnes en pràctiques en la vostra empresa, podeu contactar a través del correu arroyo@elprat.cat, per telèfon o presencialment, al Centre de Promoció Econòmica.

El Programa SEFED agraeix la col·laboració i el compromís de les empreses que acullen estudiants de pràctiques.

Per saber-ne més

Fundació Inform

Entitat dedicada a oferir serveis de formació per a facilitar la inserció laboral i la millora continua.

Temes relacionats

Servei Local d'Ocupació

Servei públic de suport a persones que busquen feina i empreses que busquen personal.

Joves per l'ocupació

Programa de formació i experiència pràctica en empreses adreçat a joves.

Formació Professional (FP)

Una aposta per la continuïtat formativa i una de les millors vies d'accés al mercat...

Garantia Juvenil

Iniciativa europea per reduir l’atur juvenil a través de l’oferta de treball, pràctique...

Segells de qualitat


Certificació ISO 9001

Col·laboren:

Fundació inForm logo
Generalitat de Catalunya logo
Ministerio de empleo logo
Fons social europeu logo