Esteu aquí

El Servei integral per a les conductes addictives (SPAI) de l'Ajuntament es troba en ple funcionament

S'hi poden adreçar les persones que pateixen alguna addicció o si ja en tenien alguna i s'ha vist agreujada arran del confinament

Luisa Taboada, directora de l'SPAI, a la Festa de la Salut i de l'Activitat Física de 2019.

dilluns, 20 juliol, 2020 - 12:45

Durant el període més estricte del confinament s'ha registrat al Prat un repunt del consum de substàncies addictives, inclosos l'alcohol i el tabac. L'SPAI (Servei integral per a les conductes addictives) està tractant actualment algunes d'aquestes persones.

L'SPAI es troba en aquests moments en ple funcionament. S'hi pot contactar a través del telèfon 93 478 28 92, el correu electrònic spai@elprat.cat o presencialment a la pl. Antonio Martín, 1.

Balanç de l'atenció prestada durant el confinament

Luisa Taboada, directora de l'SPAI, ha fet balanç de l'atenció prestada a persones amb problemes d'addició durant  el període de confinament i represa, en una entrevista a l'emissora municipal El Prat Radio (91.6 FM).

L'SPAI, considerat com a servei essencial durant el decret d’alarma, ha mantingut al 100 % el programa d’atenció a persones vulnerables (dirigit a persones consumidores d’alcohol i altres substàncies, que no estan en condicions de deixar el consum i que presenten dificultats d’inclusió social ), i el programa de tractament de manteniment de l’abstinència i prevenció de les recaigudes.

L'SPAI també ha estat un punt de detecció de persones sense llar, que en coordinació amb els Serveis d’Acció Social municipals, han ofert allotjament durant el període de confinament. La directora de l'SPAI remmarca que "un cop ens hem pogut trobar presencialment, el grup ha valorat l’experiència de forma positiva. L’adherència al tractament ha estat molt gran durant aquest període. Ha permès connectar amb les emocions més reprimides, i en el període més crític s’han pogut treballar. Com a qüestions negatives, hi ha hagut un repunt de la sintomatologia depressiva i ansiosa, i un major risc de recaigudes. Però, finalment, el grup de tractament ha sortit reforçat".

Adolescents i joves

El Servei d’orientació, assessorament i treball educatiu sobre el consum de drogues s'adreça a adolescents, joves i les seves famílies. Aquest servei ofereix eines per millorar la comunicació i les relacions familiars i la possibilitat de participar al Programa de Mesures Alternatives per als joves menors de 18 anys amb sanció administrativa per consum i/o tinença de drogues il·legals. Per accedir-hi cal concertar cita prèvia; de dilluns a divendres de 9 a 14 h i de 16 a 19 h al Servei Integral per a les Conductes Addictives (SPAI) i dimecres, de 16.30 a 19 h, al Lloro Serveis de Joventut

Compartir

Noticies relacionades

dilluns, 22 abril, 2024 - 14:15

Clou el projecte que ha renovat les persianes del barri de Sant Cosme

El projecte es va iniciar al maig de l’any 2023, amb la pintada de 8...

divendres, 19 abril, 2024 - 13:00

L’alumnat de 4t d’ESO fa un tastet dels cicles formatius de grau mitjà

Alumnat de nou instituts de secundària visita els instituts d’FP de la ciutat...