Esteu aquí

El Servei de Mediació de l’Ajuntament celebra el seu 25è aniversari

El 19 de gener es durà a terme una activitat per commemorar el Dia de la Mediació

Servei de mediacio 2022

divendres, 14 gener, 2022 - 11:00

El Servei de Mediació Ciutadana i Comunitària de l’Ajuntament del Prat va néixer l’any 1997, amb l’objectiu de millorar la convivència a la ciutat, facilitant la trobada i l’acord entre persones enfrontades per algun conflicte. Va ser un projecte pioner a Catalunya que ha esdevingut un referent per a molts altres municipis.

Als seus inicis, el Servei de Mediació es va centrar en la gestió de conflictes relacionats amb els sorolls al carrer, les dificultats de relació o les humitats i la neteja dels espais comuns. Ràpidament va evolucionar i també va començar a atendre i acompanyar situacions de conflictes familiars, en entitats i associacions, escoles i instituts i també sobre l’ús de l’espai públic.

1.100 casos en els darrers 5 anys

Ens els darrers cinc anys, el Servei de Mediació ha gestionat més de 1.100 casos, tot centrant la mirada a acompanyar les persones perquè elles mateixes puguin arribar als acords que satisfacin les seves necessitats i interessos.

El servei treballa en xarxa amb altres departaments de l’Ajuntament per oferir la millor estratègia d’intervenció per als ciutadans i les ciutadanes en tots els diferents casos.

Gratuït i imparcial

El Servei de Mediació és gratuït i aborda tota mena de conflictes relacionats amb la convivència quotidiana dins del municipi. A través del diàleg, l’equip professional de mediadores de l’Ajuntament orienta i acompanya les diferents parts implicades per tal de millorar una situació concreta.

Tot els casos es treballen de manera imparcial i sempre es vetlla per l’equilibri entre les parts, fent acompanyament durant tot el procés. Les sessions de mediació es duen a terme en un espai neutral i amable. A més, es basen en la voluntarietat, el respecte mutu i la corresponsabilitat de les parts davant d’una situació que es pretén millorar.

El servei és obert a tota la ciutadania, de dilluns a divendres, i està ubicat a les Cases d’en Puig.

21 de gener, Dia de la Mediació

Cada any, amb motiu del Dia de la Mediació (21 de gener), el Servei de Mediació organitza activitats. Enguany serà un videofòrum de la pel·lícula “Un Dios salvaje” de Roman Polanski, que es durà a terme el 19 de gener a les 18 h a les Cases d’en Puig (pl. de l’Agricultura).

La pel·lícula aborda una situació problemàtica entre dues famílies després d’un enfrontament dels seus fills al pati de l’escola. Aquesta activitat forma part de l’Aula de Ciutadania i les inscripcions per participar-hi es poden a les Cases d’en Puig, al telèfon 93 379 00 50 ext. 5600 o al web online.elprat.cat.

Compartir

Noticies relacionades

Tallers catala joves migrants

dimecres, 3 agost, 2022 - 10:00

Finalitzen els tallers de reforç de català per a jovent nouvingut

Aquests cursos volen facilitar l’adaptació de l'alumnat de procedència...

dimecres, 27 juliol, 2022 - 13:30

L’oci i la cultura, bandera de l’estiu al barri de Sant Cosme

Totes les activitats comunitàries s’han dut a terme a les places, equipaments...

dimecres, 20 juliol, 2022 - 18:30

L’entitat Orgull Pota Blava tanca el seu cicle d’activitats per l’alliberament LGTBIQ+ amb el Pícnic de colors

El centre cívic Sant Jordi - Ribera Baixa ha acollit 7 activitats en el marc...