Esteu aquí

El Servei de Mediació Ciutadana tracta 330 conflictes l'any 2015

La majoria de casos han estat conflictes veïnals, familiars o d'ús de l'espai públic

dimarts, 29 desembre, 2015 - 10:00

El Servei de Mediació Ciutadana i Comunitària, que depèn de l'Ajuntament del Prat, ha treballat durant l'any 2015 en 330 casos de conflictes de convivència, amb la participació d'unes 600 persones. La majoria de conflictes han estat de veïnatge (sorolls, animals domèstics...), familiars i d'ús de l'espai públic.

El servei també atén casos derivats de l'aplicació de l'Ordenança de Civisme i Convivència Ciutadana. La majoria d'aquestes sancions es deriven d'un ús incorrecte de l'espai públic, i el servei facilita una alternativa responsable i reparadora a la multa, amb un compromís de millora.

Al servei, que és gratuït i es troba a les Cases d'en Puig, es poden dirigir tant persones com a entitats o col·lectius de la ciutat.

La mediació és un procés de la gestió de conflictes on les parts, amb l'acompanyament i ajuda de les persones mediadores, poden trobar mútuament respostes que els satisfacin i millorin la situació inicial.

De manera pacífica, imparcial i confi dencial, el Servei de Mediació pot intervenir en tots aquells conflictes que es produeixin en el nostre entorn personal, veïnal o comunitari més quotidià.

Com se sol·licita?
Només cal que ho demani una de les parts implicades en el conflicte. Es pot fer per telèfon (933 790 050, ext. 5600), personalment a les Cases d'en Puig (pl. Agricultura, 4) o per correu electrònic a mediacio@elprat.cat
 

Compartir

Noticies relacionades

Residència de gent gran

dilluns, 30 març, 2020 - 09:00

El Prat demana al Govern un pla d’actuació urgent per garantir la protecció als serveis domiciliaris i a les residències de la ciutat

L’Ajuntament del Prat de Llobregat ha reclamat a la Generalitat de Catalunya...
Mascaretes coronavirus El Prat

dissabte, 28 març, 2020 - 19:45

L'Ajuntament agraeix les iniciatives ciutadanes que fan mascaretes i recorda que són una protecció complementària, però no suficient davant del coronavirus

Respectar el confinament, mantenir la distància de seguretat i mantenir la...
Serveis gent gran reforçats coronavirus

divendres, 27 març, 2020 - 15:15

El Prat reforça els serveis d’acompanyament a les persones grans i en situació vulnerable durant el confinament

S’han reforçat els serveis per garantir que les persones grans i en situació...