Esteu aquí

El Servei de Control de Mosquits del Baix Llobregat no té prou finançament

Sense un funcionament adequat es pot donar un greu problema de salut pública per les malalties que transmeten els mosquits

dimarts, 23 febrer, 2016 - 16:00

El Consell Comarcal del Baix Llobregat i diversos ajuntaments de la comarca han manifestat una vegada més la falta de finançament del Servei de Control de Mosquits (SCM).

El SCM necessita un sistema de finançament estable a través d’un conveni amb la Generalitat de Catalunya, el qual s’està reclamant des de finals de 2014.

El cost anual aproximat d’aquest servei és de 800.000 €, dels quals el Govern ha de fer front a 600.000 €. La resta prové de les aportacions dels ajuntaments del Baix Llobregat, l’Aeroport i el Port de Barcelona.

Josep Perpinyà, president del Consell Comarcal, ha manifestat que "deixar sense finançament el SCM pot suposar un greu problema de salut pública, donat que el mosquit és el vehicle que permet la transmissió d’algunes malalties com el Zika, el Dengue o el Chikungunya".

Perpinyà ha demanat un informe als serveis jurídics del Consell Comarcal sobre el possible retorn del SCM a la Generalitat, en cas de no aconseguir un finançament estable.

 

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 18 abril, 2019 - 09:15

Verge de Montserrat es començarà a asfaltar passat Setmana Santa

Durant els treballs quedarà inhabilitat el pas de vianants del carrer d'Enric...

dimecres, 17 abril, 2019 - 09:15

Propera comercialització dels pàrquings de Verge de Montserrat

Les sol·licituds es podran presentar del 29 d'abril al 31 de maig a les...

dimarts, 16 abril, 2019 - 08:15

Acaba la remodelació dels jardins de Joan Salvat Papasseit

El nou disseny d'aquesta zona verda s'ha fet mitjançant un procés...