Esteu aquí

El Servei de Control de Mosquits del Baix Llobregat no té prou finançament

Sense un funcionament adequat es pot donar un greu problema de salut pública per les malalties que transmeten els mosquits

dimarts, 23 febrer, 2016 - 16:00

El Consell Comarcal del Baix Llobregat i diversos ajuntaments de la comarca han manifestat una vegada més la falta de finançament del Servei de Control de Mosquits (SCM).

El SCM necessita un sistema de finançament estable a través d’un conveni amb la Generalitat de Catalunya, el qual s’està reclamant des de finals de 2014.

El cost anual aproximat d’aquest servei és de 800.000 €, dels quals el Govern ha de fer front a 600.000 €. La resta prové de les aportacions dels ajuntaments del Baix Llobregat, l’Aeroport i el Port de Barcelona.

Josep Perpinyà, president del Consell Comarcal, ha manifestat que "deixar sense finançament el SCM pot suposar un greu problema de salut pública, donat que el mosquit és el vehicle que permet la transmissió d’algunes malalties com el Zika, el Dengue o el Chikungunya".

Perpinyà ha demanat un informe als serveis jurídics del Consell Comarcal sobre el possible retorn del SCM a la Generalitat, en cas de no aconseguir un finançament estable.

 

Compartir

Noticies relacionades

Cartell Parcs Infantils

dilluns, 23 novembre, 2020 - 11:45

Els parcs de jocs infantils tornen a obrir

Coincidint amb l’entrada en vigor del Tram 1 de la represa de l’activitat

dissabte, 21 novembre, 2020 - 13:15

L’Ajuntament sancionarà un banc per fer un desnonament sense oferir lloguer social

L'entitat bancària no ha respectat la llei, ja que abans de demanar el...