Esteu aquí

El Servei de Bon veïnatge i Convivència es presenta en el marc del curs d’acollida per a persones immigrades

dijous, 5 maig, 2022 - 11:15

El passat mes d’abril, en el marc del “Curs de Coneixements de la societat catalana” que desenvolupa el Servei de Nova Ciutadania, el Servei de Bon Veïnatge i Convivència va tindre l’oportunitat de presentar-se davant del col·lectiu nouvingut a la ciutat.

A la trobada, es va generar un espai de participació on les persones participants recent arribades al Prat de Llobregat van poder compartir les seves vivències, necessitats i inquietuds per tal de poder pensar conjuntament en com crear accions de canvi que afavoreixin la convivència en la diversitat.   

En petits grups es va reflexionar i conversar envers què és la convivència per a elles, quines son les problemàtiques principals en les que s’havien trobat i quines accions es podien prendre tant com a comunitat com a nivell individual per tal d’impulsar una bona convivència.

De la dinàmica van sorgir diferents propostes com ara el diàleg, donar la benvinguda a les persones que arriben noves informant-los de les dinàmiques de convivència, les ordenances, la creació d’espais fora la comunitat veïnal a les places i parcs per poder conèixer-se, la importància d’una comunicació basada en el respecte.

L’activitat es va omplir de sentit per a totes i tots, per concloure sobre la importància de conviure en la diversitat.

Cursos de coneixement de la societat catalana

El cursos de Coneixement de la societat formen part de l’itinerari del Servei de Primera Acollida per a les persones immigrades a Catalunya. L’Ajuntament del Prat organitza cada trimestre un d’aquests cursos per facilitar l’acomodació a la ciutat de les persones migrades i refugiades.

En el marc d’aquest curs també es presentarà el Servei Municipal de Mediació Ciutadana i Comunitària i es farà una visita al Centre de Promoció Social Francesc Palau. El proper curs començarà a finals de maig.

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 29 novembre, 2022 - 08:00

Un estil de vida actiu té beneficis per a la cognició, la salut física i mental

Una de les conclusions de la taula rodona celebrada el passat 22 de novembre,...

dilluns, 28 novembre, 2022 - 15:00

La ciutadania pratenca s’aplega per mostrar el seu rebuig contra les violències masclistes

El passat 25 de novembre van tenir lloc a la nostra ciutat diferents aplecs ciutadans per condem...

dijous, 24 novembre, 2022 - 14:30

Demà comença el gran recapte d’aliments

Durant el proper dies 25 i 26 de novembre, es durà a terme a la nostra ciutat la 14a edició del gran recapte d’aliments. Una iniciativa solidària, encapçalada per la Fundació Banc del...