Esteu aquí

El Servei d'Atenció a Domicili va atendre 631 persones al Prat l'any 2018

El SAD promou una millor qualitat de vida de les persones i en potencia l'autonomia, així com unes condicions adients de convivència en el propi entorn familiar i comunitari

divendres, 7 juny, 2019 - 12:30

El Servei d’Atenció a Domicili (SAD) va atendre durant el 2018 a 631 persones a la nostra ciutat, proporcionant atenció propera als habitatges dels usuaris i usuàries, ajudant a la llar i oferint-los recolzament i companyia a casa. L'objectiu del SAD és promoure una millor qualitat de vida de les persones i potenciar-ne l'autonomia, així com unes condicions adients de convivència en el propi entorn familiar i comunitari. Actualment, aquesta iniciativa disposa de 102 professionals.

Al SAD poden accedir les persones de totes les franges d’edat empadronades al Prat i que, per motius físics, psíquics o socials, es troben en una situació de carència d’autonomia temporal o permanent, problemàtiques familiars especials, negligència o incapacitació per poder fer les tasques habituals de la vida diària i portar un correcte desenvolupament personal i familiar.

Què ofereix el SAD?

  • Activitats d’atenció personal: ajuda per al vestit i el calçat, l’alimentació i la higiene personal, entre d’altres.
  • Atenció a les necessitats del domicili: ajuda en el manteniment bàsic i la neteja de la llar, en la compra i preparació d’àpats o en la neteja i l'organització de la roba.
  • Activitats de suport social i de relació amb l’entorn: actuacions per adquirir o recuperar hàbits domèstics i de convivència i per prevenir possibles situacions de deteriorament i de risc. Acompanyaments fora del domicili per accedir a l'assistència sanitària, als centres escolars o altres.

L’accés al servei es fa a través de la valoració professional del Servei d’Acció Social. Durant el passat 2018 van ser ateses 167 persones noves.  

L’oficina que gestiona la sol·licitud d’aquest servei és la Unitat de Primera Atenció de Serveis Socials (UPASS) de l’Ajuntament (c. Ignasi Iglesias, 9 Tel. 933 790 050).

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 17 octubre, 2019 - 21:30

La Taula del Voluntariat ja treballa en la seva presència a la Mostra d’Entitats

Proposa commemorar el Dia Internacional del Voluntariat, el proper 5 de desembre

dijous, 17 octubre, 2019 - 13:15

Clou la IXa edició de les Ciutats Defensores del Drets Humans

Es poden veure enregistrades les ponències dels defensors i defensores que s...

dimecres, 16 octubre, 2019 - 10:00

El Prat es dota d'un Reglament de Participació Ciutadana

Estableix vies perquè la ciutadania pugui intervenir en les polítiques públiques