Esteu aquí

El Punt Solidari redefineix el seu model de distribució gratuïta d'aliments

Es vol adaptar a les noves necessitats de les famílies usuàries

Aspecte de la jornada, celebrada a la nova seu del Punt Solidari.

dilluns, 9 juliol, 2018 - 14:30

Aquest matí s'ha celebrat la jornada “El dret d'alimentació a debat”, a iniciativa de la taula de coordinació del Punt Solidari del Prat. L'objectiu de la jornada ha estat definir el nou model de distribució gratuïta d'aliments per a persones i famílies en risc d'exclusió social i presentar la nova ubicació d'aquest servei, situat ara al número 13 del carrer Germà Estruch, al polígon industrial del Fondo d'en Peixo.

El Punt Solidari va néixer fa 6 anys, de la mà de l'Ajuntament del Prat amb la col·laboració de Càritas i Creu Roja. Ara, el model és vol transformar en un supermercat solidari per tal de dignificar les persones que fan ús d'aquest servei, donant-los el dret a decidir quins aliments recullen segons les seves necessitats. 

El nou model també preveu una millora de les instal·lacions i el servei que s’oferirà. Tot plegat amb l'objectiu d'aconseguir que la distribució gratuïta d'aliments a les famílies més necessitades millorin la seva qualitat de vida. 

Un altre element nou que s'introdueix al Punt Solidari és la conscienciació dels i les usuàries de la necessitat de reduir el malbaratament i aprofitar millor els aliments. Des de fa anys ja es fa formació a aquestes persones de quina és la dieta més saludable i equilibrada.

Xerrades i taules rodones

La jornada d'avui ha comptat amb diverses xerrades i taules rodones participatives en què entitats, personal tècnic i ciutadania han aportat propostes de millora i modernització del servei de distribució gratuïta d'aliments. 

Obertura a la ciutadania

El nou Punt Solidari s'obrirà a la ciutadania en general de cara al proper any. L'espai comptarà amb una botiga solidària, magatzem d'aliments i zones destinades a la formació, l'acompanyament i l'assessorament. 

Compartir

Noticies relacionades

dilluns, 12 novembre, 2018 - 13:30

El ple municipal aprova el Pla Local de Joventut 2018 - 2023

Les polítiques municipals de joventut s’actualitzen després d’un procés...

divendres, 9 novembre, 2018 - 11:45

La Zona Jove Tardor finalitza amb més de 160 participants

L’edició de tardor de la Zona Jove ha ofert 15 activitats gratuïtes on han participat més de 164 joves d’entre 12 i 30 anys en diferents equipaments...

dijous, 8 novembre, 2018 - 10:30

Nova convocatòria per contractar persones joves beneficiàries de la Garantia Juvenil

'El Prat, primera oportunitat' és el nom de la 3a convocatòria del pograma subvencionat pel SOC que...