Esteu aquí

El proper dijous, 1 de juny, xerrada sobre la prevenció de l’ictus a les dones

L'entrada serà lliure fins a omplir l’aforament

dimarts, 30 maig, 2023 - 14:00

El passat 28 de maig es va commemorar el Dia d’Acció per la Salut de les Dones. Durant el mes de maig, l’Ajuntament i les entitats de la ciutat han organitzat tot un seguit d'activitats de sensibilització per visibilitzar-lo.

Encara, però, queda una de les activitats més rellevants del programa. És tracta de la xerrada sobre la prevenció de l’ictus a les dones, que es durà a terme el proper dijous 1 de juny, a les 18 h, al centre cívic Palmira Domènech.

L’activitat serà a càrrec del Dr.  Pere Cardona, coordinador del departament d’ictus de l’Hospital Universitari de Bellvitge i especialista en malalties cerebrovasculars, que explicarà les peculiaritats dels ictus en les dones i de la importància de seguir uns hàbits de vida saludables que permetin millorar la seva qualitat de vida.

La importància de conèixer el cos de les dones

Històricament, s’ha accedit a l’avenç mèdic a través d’un model masculí i s’han generalitzat els resultats al cos femení.

Actualment, l’evidència científica demostra que existeixen diferències de gènere entre els homes i les dones pel que fa a la salut, i que cal fer estudis tenint en compte aquesta variable per tal de garantir la prevenció, la major precisió en el diagnòstic i el dret de les dones a ser ateses i tractades eficientment.

Per aquest motius activitats com la de Dr. Pere Cardona són necessàries per tal de que les dones comencin a prendre consciència i a conèixer el seu propi cos.

Compartir

Noticies relacionades

ok_jpg_banners_cej-700x400.jpg

divendres, 29 setembre, 2023 - 11:30

Torna el Club Esport Jove!

Al mes d’octubre comença una nova temporada del Club Esport Jove

dijous, 28 setembre, 2023 - 13:30

Comencen les activitats per commemorar el Dia Mundial de la Salut Mental al Prat

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) va declarar el 10 d’octubre com el Dia Mundial de la Salut Ment...

dijous, 28 setembre, 2023 - 08:30

En marxa les activitats del segon semestre de l’Aula de Salut

Com es habitual després de l’estiu a la nostra ciutat, l’Aula de Salut engega la seva proposta d’activitats per a la segona part de l’any. ...