Esteu aquí

El projecte de Cultura Emprenedora al Prat acaba el curs

Les cooperatives del CuEme finalitzen el projecte amb els seus propis mercats

dimecres, 26 maig, 2021 - 14:00

El Projecte “Cultura Emprenedora a l’Escola” (CuEme) fomenta la cultura emprenedora i les competències bàsiques en el cicle superior d’educació primària. Durant un curs escolar, l’alumnat de 5è crea i gestiona una cooperativa escolar amb el suport de la comunitat educativa, l’administració i altres agents socials de la seva localitat.

Aquest curs el CuEme ha comptat amb la participació de quatre escoles: L’Escola Bernat Metge, l’Escola Joan Maragall, l’Escola Mare de Déu del Carme i l’Escola Josep Tarradellas. Degut a la situació de la covid-19, algunes cooperatives del curs 19-20 han continuat amb la seva tasca durant aquest curs a 6è de primària.

El CuEme al Bernat Metge:

Les cooperatives de l’Escola Bernat Metge s’anomenen “Coovid-25” i “Love Planet”. Les  dos cooperatives estan al final del procés del projecte Cultura Emprenedora a l'escola. Actualment estan oferint els seus productes a la població pratenca. Una part dels beneficis produïts per les ventes d’aquests productes anirà destinada a fer un donatiu a una ONG del Prat. Mitjançant el següent enllaç, podreu veure els productes que han preparat i, si ho desitgeu, podreu fer la vostra comanda. Les comandes s'accepten fins el divendres 28 de maig!!

https://agora.xtec.cat/escola-bernatmetgeelprat/portada/cooperatives-5e-i-6e/

El CuEme al Joan Maragall:

De l’Escola Joan Maragall, l’alumnat de 5è A ha escollit el nom de “Cooperativa Pota Blava” i 5è B “Cooperativa Ecoprat”. Les cooperatives faran un mercadet per a la comunitat educativa del Maragall els dies 3 i 4 de juny. Amb  una part de la recaptació de la venda dels productes elaborats, cada cooperativa farà una donació a una entitat de la ciutat, i la resta dels diners se’ls quedaran per tal de fer una activitat a cada aula ben especial i que els propis infants decidiran.

El CuEme a l’Escola Mare de Déu del Carme:

L’Escola Mare de Déu del Carme continua amb les cooperatives “CT27” i “MDC28”, que van iniciar projecte el curs passat. Les cooperatives vendran els seus productes a la pròpia comunitat educativa del centre. Es destinarà una part dels diners recaptats a una entitat sense ànim de lucre que les pròpies cooperatives han escollit.

El CuEme a l’Escola MH Josep Tarradellas:

 A l’Escola Josep Tarradelles, les cooperatives s’anomenen “Indústries5èA” i “Supertarra 5èB”.

Les dos cooperatives del Tarradellas ja han finalitzat el projecte, elaborat de manera democràtica mitjançant votacions a classe, amb la participació i les propostes de tot l'alumnat.

Tots els nois i noies van presentar diferents prototips de possibles productes per ser fabricats i posteriorment venuts. Finalment, 5è B ha venut "mini imants" i 5è A "clauers de la sort".

Els productes s’han venut a la comunitat educativa del centre. Ha estat tot un èxit de participació. Els beneficis recollits seran donats a l’entitat El Petit Pont, que ajuda a infants amb dificultats socials, i al Centre de Recuperació d'amfibis i rèptils de Catalunya. 

 

Per saber-ne mé  sobre el Projecte de Cultura Emprenedora a les escoles del Prat, podeu visitar el següent enllaç:

https://www.elprat.cat/empresa-comerc-i-ocupacio/municipi-cooperatiu/cultura-emprenedora-lescola-cueme

Compartir

Noticies relacionades

dilluns, 28 novembre, 2022 - 15:00

La ciutadania pratenca s’aplega per mostrar el seu rebuig contra les violències masclistes

El passat 25 de novembre van tenir lloc a la nostra ciutat diferents aplecs ciutadans per condem...
Jornades PIMEC l'Última milla

divendres, 25 novembre, 2022 - 09:00

La Jornada de Logística L’Última Milla reflexiona sobre la convivència entre el comerç de proximitat i el comerç digital

Les jornades, organitzades per PIMEC Baix Llobregat-L’Hospitalet, El Prat...

dilluns, 21 novembre, 2022 - 09:45

Laila Chaabi, guanyadora del premi Josep Oliva a la cultura i tradició pageses 2022

Chaabi s’encarrega de l’hort de Cal Pastera i és mentora i tutora pedagògica...