Esteu aquí

El Prat treballa amb altres ciutats europees amb aeroport

Dues trobades a la nostra ciutat tracten aspectes com la formació de professionals qualificats per poder treballar en l'àmbit aeroportuari, així com la millora de la qualitat de vida de les persones que habiten a prop d'un aeroport.

dilluns, 21 setembre, 2009 - 11:30

L'Ajuntament del Prat ha acollit els darrers dies diverses trobades de treball relacionades amb organitzacions o programes integrats per municipis o entitats locals europees que, com el cas del Prat, tenen en el seu terme municipal una instal·lació aeroportuària.

Així, dimecres es va fer una trobada del projecte AIREA (Airport Regions E-learning Academy – Acadèmia d'aprenentatge electrònic de les regions amb aeroport), que forma part del programa europeu Leonardo da Vinci, de transferència d'innovació.

AIREA  és un projecte pilot de la Unió Europea (UE) que, juntament amb altres municipis del continent, busca una metodologia comuna per detectar les necessitats concretes de llocs de treball a l'aeroport i a la ciutat aeroportuària i establir els estudis necessaris perquè hi hagi prou personal qualificat per ocupar-los.

El projecte AIREA, que està cofinançat en un 85% per la UE, pretén establir bones pràctiques metodològiques en els ensenyaments de matèries lligades a l'aeroport, moltes d'elles lligades a les noves tecnologies i Internet, i en el cas del Prat, a reforçar els lligams educatius i empresarials amb el municipi agermanat de Fingal (Irlanda), que també forma part de projecte.

D'altra banda, dijous i divendres es va celebrar una reunió amb més de 25 participants del comitè executiu de l'ARC (Airport Regions Conference), de la qual el Prat n'ostenta la vicepresiència. ARC és una associació de 35 ciutats i regions europees amb aeroport, com Amsterdam, Viena, Munich, Milan, entre d'altres.

A la trobada s'hi va tractar el projecte QLAIR, amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones que viuen a municipis o regions amb aeroport.

Compartir

Noticies relacionades

Guinguetes platja

divendres, 17 setembre, 2021 - 12:15

Les guinguetes de la platja modifiquen els seus horaris pels últims dies de temporada de bany

La qualitat de l’aigua continua sent excel·lent pel bany segons les darreres...
Projecte Sorell

dijous, 16 setembre, 2021 - 08:30

El programa SORELL aconsegueix estalviar més de 20.000 kg anuals de paper en llibres de text

La iniciativa, a més, permet abaratir la tornada a l’escola un 85% a les...

dilluns, 13 setembre, 2021 - 14:45

Obres de millora a les escoles

Durant l’estiu, l’Ajuntament ha realitzat diverses actuacions per tal de...