Esteu aquí

El Prat tindrà un Pla Local de Seguretat Viària

TEMES: Urbà

Gràcies a un conveni signat entre l'Ajuntament i el Servei Català de Trànsit, de la Generalitat.

dimecres, 22 novembre, 2006 - 15:32

La signatura del conveni ha tingut lloc aquest matí a la Casa de la Vila del Prat, per part de l'alcalde de la ciutat, Lluís Tejedor, i del director del Servei Català de Trànsit, Rafael Olmos.

L'objectiu del conveni de col·laboració és redactar un Pla Local de Seguretat Viària (PLSV) específic per al municipi del Prat de Llobregat, amb la pretensió final "de reduir la sinistralitat a la xarxa viària urbana de la ciutat, per petita que ara sigui", en paraules de Rafael Olmos.

El PLSV tindrà en compte els trets bàsics i característics del Prat de Llobregat amb l'objectiu de contribuir a un augment en la seguretat viària del municipi. L'alcalde del Prat, Lluís Tejedor, ha explicat que "el Prat es troba una mica per sota de la mitja en quant als índex de sinistralitat viària si la comparem amb altres ciutats de similars característiques".

Una de las característiques principals del Prat en quant a la mobilitat "és que es tracta d'un sistema urbà que funciona pràcticament sense semàfors, fet que afavoreix una mobilitat més pausada i fluïda que en altres ciutats", segons ha destacat l'alcalde Tejedor.

Cal recordar que els municipis tenen competències en matèria d'ordenació i control del trànsit en les vies urbanes de la seva titularitat, així com la seva vigilància per mitjà d'agents propis, la denúncia de les infraccions que s'hi cometin i la sanció d'aquestes quan no estigui expressament atribuïda a una altra Administració.

D'altra banda, el Pla de seguretat viària de Catalunya 2005-2007 preveu la cooperació amb els ajuntaments i les autoritats locals en matèria de seguretat viària, en concret, l'elaboració dels PLSV.

Segons el conveni, el Servei Català de Trànsit dirigirà l'elaboració i redacció del PLSV del Prat, tot aportant-hi assistència tècnica. Per la seva banda, l'Ajuntament del Prat farà el seguiment i avaluació del PLSV i lliurarà periòdicament  al Servei Català de Trànsit les dades de seguiment.

El conveni, que es posa en marxa de manera immediata a partir de la seva signatura, té periodicitat anual, renovable automàticament. En aquest moments, 22 municipis de Catalunya, tots ells amb policies locals pròpies, han signat convenis similars.

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 2 abril, 2020 - 09:45

Prat Espais assessora i intermedia entre propietaris i llogaters per la crisi pel coronavirus

L'Ajuntament fa una crida als propietaris a actuar amb responsabilitat social...

dimecres, 1 abril, 2020 - 09:00

El metro i el bus seran gratuïts del 2 al 9 d'abril

Des de l'1 d'abril, les línies PR2 i PR3 deixen de funcionar i la PR1 n...

dilluns, 30 març, 2020 - 15:00

L’Ajuntament reforça la neteja a la via pública amb desinfectant en zones d’especial risc

En concret, el servei actua al voltant de supermercats, CAP, farmàcies,...