Esteu aquí

El Prat participa en l’esdeveniment 'Municipal Power'

La nostra ciutat és una de les 12 que han format part d’aquesta primera jornada d'intercanvi de reptes i propostes per treballar la transició energètica.

Encuentro Cádiz mPower

dijous, 8 abril, 2021 - 13:00

Els passats 17 i 18 de setembre de 2020, l’Ajuntament del Prat va ser un dels protagonistes de la primera edició dels mPower. Aquesta trobada ha servit per parlar sobre com les ciutats poden, d’una forma més ambiciosa, liderar una transició energètica democràtica. És a dir, com cada municipi és capaç d’adoptar les mesures pertinents per canviar estructuralment els sistemes energètics cap a un model d’energia neta, sostenible i democràtica.

Ara, tot el que es va compartir i parlar en aquesta trobada ha estat resumit en càpsules de vídeo en les que cada representant municipal ha donat les claus dels reptes i propostes concretes  posades en marxa en cada municipi. En el nostre cas, la Tinenta d’Alcalde d’Alcaldia d’Acció Ambiental i Energia, Anna Martín, ha estat l’encarregada d’apropar els projectes pratencs en marxa així com els de curt i llarg termini que s’han articulat al PAM 2020-2023.

La transició ecològica al Prat

La nostra ciutat té un ampli projecte per dur a terme la necessària transició energètica i que, ara mateix, es troba ja en marxa. De fet, som un dels consistoris compromesos formalment amb la signatura del Pacte dels Alcaldes i les Alcaldesses pel Clima i l’Energia amb l’objectiu de reduir almenys un 40% de les emissions de CO2 al 2030.

Per fer-ho possible, hi destaquen tres eixos bàsics d’actuació: la instal·lació de 22 plaques fotovoltaiques a equipaments públics (que començarà durant aquest 2021), el projecte de mobilitat sostenible amb vehicles sostenibles i compartits, i el programa específic de rehabilitació energètica dels edificis d’habitatges (que ja es pot realitzat a través de l’equipament municipal de la Casa de l’Energia amb el suport Prat Espais).

Què és mPower

Es tracta d’un consorci que té com a missió posar en comú i intercanviar bones pràctiques en matèria energètica. Està composat per la Universitat de Glasgow (UK), Plataform (UK), Carboon  Co-op (UK), Transnational Institute (Países Bajos), Energy Cities (tota Europa), IPE (Croàcia) i la Universitat del País Basc (Espanya).Es va crear al 2018, amb previsió de feina de quatre anys i està finançat pel programa d’investigació i innovació de la UE Horizonte 2020.

 

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 7 maig, 2021 - 11:15

Diumenge al matí, restriccions de trànsit i desviament d'autobusos per la Cursa Delta

Travessarà la ciutat per Verge de Montserrat, de 9 a 12 h
Platja del Prat

dijous, 6 maig, 2021 - 14:15

Els gossos podran gaudir de la platja durant la temporada de bany

Podran estar entre les 20h del vespre i les 8h del matí a la platja de Can...

dimecres, 5 maig, 2021 - 19:30

El ple municipal aprova destinar més de 400.000 euros per ampliar d’un 20% el parc municipal d’habitatge de lloguer assequible

El ple municipal d’avui ha aprovat per unanimitat una partida inicial de 410...