Esteu aquí

El Prat, parada obligada per als observadors d’avions

Els diversos miradors per practicar l’spotting i una exposició que recorre un segle d’història de l’aviació atrauen els curiosos de l’aeronàutica al municipi

Mirador avions

Mirador dels Bancs

dimarts, 17 setembre, 2019 - 10:15

Descobrir la figura de la primera aviadora catalana, veure de prop l’avió Monocoq, amb què Salvador Hedilla va fer el primer vol des de l’Aeroport del Prat, o observar l’enlairament i aterratge d’aeronaus d’un munt de companyies des d’un enclavament privilegiat són alguns dels atractius que fan del Prat de Llobregat una destinació imprescindible per a les persones amants de l’aeronàutica. L’exposició ‘100 anys d’aviació’ i els nombrosos miradors que esquitxen el territori permeten viure una experiència completa als spotters o a curiosos puntuals sense haver de fer grans desplaçaments.

El Centre Cultural Aeronàutic, ubicat al costat de la terminal corporativa de l’Aeroport Barcelona – El Prat Josep Tarradellas, acull una exposició organitzada per la Fundació Privada Parc Aeronàutic de Catalunya amb la col·laboració d’AENA i de l’Ajuntament del Prat que és única a tot el país. Mitjançant les aeronaus, panells gràfics, fotografies, motors i maquetes d'avions que la integren, s’hi pot repassar l’evolució de l’aviació local i internacional al llarg d’un segle. La mostra es pot visitar de forma gratuïta els dissabtes i diumenges, entre les 10 i les 13.30 h, i també entre setmana si es fa una reserva prèvia.

D’altra banda, el territori pratenc ha esdevingut un indret de gran valor per a les persones que gaudeixen de l’observació i el registre d’avions en plena activitat. Amb binocles o sense, qui vulgui contemplar les aeronaus de prop disposa de quatre miradors a prop de les instal·lacions aeroportuàries: el dels Bancs, el lateral, el de l’Illa i el de la Platja. Es pot consultar la seva ubicació concreta aquí.

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 26 juliol, 2022 - 15:00

La gastronomia i la natura de proximitat, protagonistes de la guia “L'Estiu al Baix Llobregat. Next Llobregat!”

Sota el títol “BenvinGUST!”, BCN Content Factory, amb la col·laboració del...

dijous, 21 juliol, 2022 - 10:30

Set empreses del Prat reben el segell Biosphere Sustainable Lifestyle pel seu compromís amb el turisme sostenible

Sis d’elles han renovat l’acreditació, mentre que una altra, el Cafè de L...

dimecres, 22 juny, 2022 - 11:45

A l’estiu, viu la natura al Prat!

El municipi ofereix un munt d’opcions per poder gaudir de la natura i...