Esteu aquí

El Prat organitza diverses activitats entorn al 21 de setembre, Dia Mundial de l’Alzheimer

Amb l'objectiu de sensibilitzar la població sobre els efectes d'aquesta malaltia en les persones directament afectades i les famílies

dijous, 21 setembre, 2017 - 09:15

L'Ajuntament del Prat i l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer del Baix Llobregat organitzen diverses activitats a la ciutat al voltant del 21 de setembre, Dia Mundial de l'Alzheimer. L'objectiu principal de les activitats és sensibilitzar la població sobre els efectes d'aquesta malaltia en les persones directament afectades i les famílies. 

Cartell guanyador

El cartell d’enguany (imatge que acompanya aquesta informació) està basat en el disseny guanyador del concurs de cartells del Dia mundial de l’Alzheimer, organitzat per l’AFA Baix Llobregat entre l’alumnat de l’Escola d’Arts del Prat.

La malaltia

La malaltia de l’alzheimer és la primera causa de demència (fins al 70 %) en els països del desenvolupats. A l'estat espanyol es calcula que entre un 5 i un 10% de les persones més grans de 65 anys la pateixen.

Més enllà del tractament farmacològic, hi ha mesures que poden ajudar la persona afectada d’alzheimer perquè la malaltia avanci més lentament. Un abordatge global ha demostrat que millora la situació vital i frena el deteriorament progressiu. És molt important contribuir a què la persona expressi i comuniqui les seves emocions. Si la malaltia es detecta de manera precoç es pot tenir consciència sobre el canvi de vida que suposa i afrontar-la, planificar-la i escollir com es vol viure la nova situació.

Centre Alois del Prat

Els grups de suport i les activitats relacionades són importants per a les persones malaltes i cuidadores. En aquest sentit, el Centre Alois del Prat  ofereix una atenció integral i centrada en la persona i dona suport psicològic i social a les famílies i a les persones cuidadores. 

El treball que du a terme l’AFA Baix Llobregat és estat molt important, al Prat i a la comarca. L’esforç de l’associació ha estat pioner per sensibilitzar i promoure els recursos tan necessaris perquè la qualitat de vida sigui la millor possible.

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 18 gener, 2022 - 11:30

Obertes les inscripcions del Taller Gran

En marxa a partir del 7 de febrer

dimarts, 18 gener, 2022 - 10:15

L’Ajuntament del Prat habilita punts d’impressió del certificat covid per lluitar contra la bretxa digital

L’Omisc, l’OIAS, els EBAS Marina i Ribera Baixa, els Centres Esportius...

divendres, 14 gener, 2022 - 11:00

"In-Sanctus?" visibilitza, a través de la fotografia, les violències que pateixen les dones

L'exposició amb les imatges del projecte guanyador de la beca de fotografia i...