Esteu aquí

El Prat explica en una trobada a Suècia el seu cas sobre accessibilitat al transport ferroviari

L'AMB hi va presentar els avenços del Pla Director Urbanístic, amb especial atenció a la planificació del Prat Nord

El tinent d'alcalde de Promoció de la Ciutat, Mobilitat i Transport del Prat, Sergi Alegre, durant la presentació del cas del Prat Nord.

divendres, 22 desembre, 2017 - 13:15

Els dies 11, 12 i 13 de desembre es va celebrar a Kungälv (regió metropolitana de Göteborg, Suècia) el quart taller del projecte SMART-MR de la Unió Europea, amb més d'una setantena de participants. Durant aquesta trobada es van fer diversos tallers per mostrar propostes de desenvolupament orientades a l'accessibilitat ferroviària.

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) hi va presentar els avenços del Pla Director Urbanístic (PDU) pel que fa a l'accessibilitat als transports ferroviaris, un element cabdal per planificar els futurs desenvolupaments urbanístics. La planificació del Prat Nord i de la Sagrera, al voltant de potents nodes ferroviaris, s'hi van exposar com a bones pràctiques. En canvi, el desenvolupament 22@ del barri del Poblenou de Barcelona, que és un bon exemple de transformació industrial, es va destacar per la seva insuficient accessibilitat ferroviària als nous desenvolupaments i serveis: oficines, universitats, habitatge, etc.

Intercanvi d'experiències

El propòsit del quart taller SMART-MR va ser intercanviar coneixement sobre el desenvolupament de comunitats amb una gran dispersió urbana i el transport públic a fi de redactar recomanacions per millorar els futurs projectes en termes de compacitat i accessibilitat territorial. 
 

Compartir

Noticies relacionades

dilluns, 27 juny, 2022 - 10:00

El grup del Tomb pel barri s'embarca en un projecte de ciència ciutadana

El grup fa mesos que treballa en un procés de ciència ciutadana que culmina...
Taula Reconstruccio

dijous, 23 juny, 2022 - 10:45

L’Ajuntament i els agents socials del Prat han executat el 94% de l’estratègia local per fer front a l’impacte de la covid acordada fa dos anys

La Taula de reconstrucció del Prat, integrada pels principals agents socials,...

divendres, 17 juny, 2022 - 13:30

Primer control de la qualitat de l'aigua de la platja: excel·lent

Cada 15 dies, l'Agència Catalana de l'Aigua realitzarà aquestes analítiques...