Esteu aquí

El Prat explica en una trobada a Suècia el seu cas sobre accessibilitat al transport ferroviari

L'AMB hi va presentar els avenços del Pla Director Urbanístic, amb especial atenció a la planificació del Prat Nord

El tinent d'alcalde de Promoció de la Ciutat, Mobilitat i Transport del Prat, Sergi Alegre, durant la presentació del cas del Prat Nord.

divendres, 22 desembre, 2017 - 13:15

Els dies 11, 12 i 13 de desembre es va celebrar a Kungälv (regió metropolitana de Göteborg, Suècia) el quart taller del projecte SMART-MR de la Unió Europea, amb més d'una setantena de participants. Durant aquesta trobada es van fer diversos tallers per mostrar propostes de desenvolupament orientades a l'accessibilitat ferroviària.

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) hi va presentar els avenços del Pla Director Urbanístic (PDU) pel que fa a l'accessibilitat als transports ferroviaris, un element cabdal per planificar els futurs desenvolupaments urbanístics. La planificació del Prat Nord i de la Sagrera, al voltant de potents nodes ferroviaris, s'hi van exposar com a bones pràctiques. En canvi, el desenvolupament 22@ del barri del Poblenou de Barcelona, que és un bon exemple de transformació industrial, es va destacar per la seva insuficient accessibilitat ferroviària als nous desenvolupaments i serveis: oficines, universitats, habitatge, etc.

Intercanvi d'experiències

El propòsit del quart taller SMART-MR va ser intercanviar coneixement sobre el desenvolupament de comunitats amb una gran dispersió urbana i el transport públic a fi de redactar recomanacions per millorar els futurs projectes en termes de compacitat i accessibilitat territorial. 
 

Compartir

Noticies relacionades

dissabte, 1 octubre, 2022 - 11:00

La Policia local del Prat denuncia els autors d’un vídeo viral que mostra com cometen diverses infraccions greus com la de conducció temerària

Després que el vídeo es compartís a les xarxes socials a principis de...
Presentacio Missio Cohesió Territorial Compromís Metropolità Prat

divendres, 30 setembre, 2022 - 10:15

El Compromís Metropolità 2030 s’ha compromès a reduir a menys del 25% la població de rendes baixes als barris més vulnerables, en l’acte celebrat al Prat

En matèria de cohesió territorial, el pla estratègic s’ha fixat l’objectiu de...
Periódico Energia

divendres, 30 setembre, 2022 - 09:30

La política energètica de l’Ajuntament del Prat, reconeguda amb un premi a la millor iniciativa pública en aquest àmbit

El El Periódico de la Energía, diari de referència d'aquest sector, reconeix...