Esteu aquí

El Prat explica en una trobada a Suècia el seu cas sobre accessibilitat al transport ferroviari

L'AMB hi va presentar els avenços del Pla Director Urbanístic, amb especial atenció a la planificació del Prat Nord

El tinent d'alcalde de Promoció de la Ciutat, Mobilitat i Transport del Prat, Sergi Alegre, durant la presentació del cas del Prat Nord.

divendres, 22 desembre, 2017 - 13:15

Els dies 11, 12 i 13 de desembre es va celebrar a Kungälv (regió metropolitana de Göteborg, Suècia) el quart taller del projecte SMART-MR de la Unió Europea, amb més d'una setantena de participants. Durant aquesta trobada es van fer diversos tallers per mostrar propostes de desenvolupament orientades a l'accessibilitat ferroviària.

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) hi va presentar els avenços del Pla Director Urbanístic (PDU) pel que fa a l'accessibilitat als transports ferroviaris, un element cabdal per planificar els futurs desenvolupaments urbanístics. La planificació del Prat Nord i de la Sagrera, al voltant de potents nodes ferroviaris, s'hi van exposar com a bones pràctiques. En canvi, el desenvolupament 22@ del barri del Poblenou de Barcelona, que és un bon exemple de transformació industrial, es va destacar per la seva insuficient accessibilitat ferroviària als nous desenvolupaments i serveis: oficines, universitats, habitatge, etc.

Intercanvi d'experiències

El propòsit del quart taller SMART-MR va ser intercanviar coneixement sobre el desenvolupament de comunitats amb una gran dispersió urbana i el transport públic a fi de redactar recomanacions per millorar els futurs projectes en termes de compacitat i accessibilitat territorial. 
 

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 7 agost, 2020 - 10:00

La darrera analítica confirma l'excel·lent qualitat de l'aigua de la platja del Prat per al bany

Cal mantenir-hi totes les mesures de seguretat establertes per evitar la...

divendres, 7 agost, 2020 - 09:00

La platja naturista s’obre al públic

Afectada pel temporal Glòria es mantenia tancada per evitar riscos

divendres, 31 juliol, 2020 - 10:00

La darrera analítica confirma l'excel·lent qualitat de l'aigua de la platja del Prat per al bany

Cal mantenir-hi totes les mesures de seguretat establertes per evitar la...