Esteu aquí

El Prat escollirà el segon dia festiu local a través de la participació ciutadana

La ciutadania del Prat podrà votar des d’avui i fins al 10 d’abril el segon dia festiu del municipi entre les quatre opcions següents: Divendres de Festa Major, Sant Pere, el Dia de la Dona i la Segona Pasqua. S’afegirà al dilluns de Festa Major, fortament arrelat al calendari festiu i cultural de la ciutat.

Banner festiu local

dilluns, 21 març, 2022 - 10:15

 

El Prat inicia avui, dilluns 21 de març, un procés de participació ciutadana per escollir un dels dos dies festius locals del municipi, que s’estendrà fins al 10 d’abril.  

La data que resulti escollida serà el segon dia festiu local a partir de l’any 2023. S’afegirà així dilluns de Festa Major, que té lloc a finals de setembre i que és un festiu molt arrelat al calendari festiu i cultural de la ciutat. 

Com a segon dia festiu, la ciutadania podrà votar una de les quatre propostes següents:

  1. El Dia de la Dona (8 de març): pel compromís del Prat com a ciutat feminista.
  2. La Segona Pasqua: perquè és el dia que es tria a moltes poblacions de l’entorn i podria facilitar la conciliació dels pares i mares que treballen en aquest entorn, per la coincidència amb un dia no lectiu dels seus fills i filles.
  3. Sant Pere (29 de juny): perquè és l’antiga festa major d’estiu
  4. Segon dia de Festa Major: per comptar amb més dies festius de Festa Major.

 

L’elecció d’aquest segon dia festiu s’ha obert a la participació ciutadania per una decisió unànime de la Junta de portaveus de l’Ajuntament del Prat. Aquesta decisió l’han de prendre els plens municipals i la junta va decidir proposar al plenari la data que resulti guanyadora en la consulta.

Es podrà participar a la consulta a través de la Plataforma 311 (l’antic Decidim), el portal amb què es canalitzen els processos de participació ciutadana al Prat i amb què ja s’havien realitzat votacions anteriors (com les dels pressupostos participatius, entre d’altres), en el marc del sistema habilitat per la Diputació de Barcelona.

 

També es podrà votar presencialment a través dels punts de votació assistida següents:

 

Consolidar el segon dia festiu local, consultant a la ciutadania

Cal recordar que els municipis poden escollir dos festius locals, a més dels que ho són arreu de Catalunya. En el cas del Prat,  tradicionalment un dels dos s’ha fet el dilluns de Festa Major (enguany el 26 de setembre). Aquest es mantindrà, en estar fortament arrelat al calendari cultural i festiu de la ciutat.

És el segon dia festiu el que es consulta ara a la ciutadania, per tal d’escollir la data que més s’ajusti a la voluntat popular.  Aquesta data es començarà a implementar a partir de 2023, ja que el procés per establir el calendari s’ha de fer l’any anterior. Fins ara, aquest segon dia festiu del Prat acostumava a ser per la Segona Pasqua, i el 2022 serà el 23 de setembre, el divendres de Festa Major. Enguany, s’ha escollit aquesta data per poder gaudir més i millor de la Festa Major, després d’haver superar els anys més difícils de la pandèmia.

Vídeo procés participatiu Festiu local

Compartir

Noticies relacionades

Reunió de l'alcalde amb la delegada del Govern de l'Estat

dimarts, 22 novembre, 2022 - 12:45

Mijoler demana a la delegada del Govern el compromís de l’Estat per impulsar l’estació intermodal al Prat i frenar la regressió del litoral

L’alcalde del Prat també ha reiterat a Maria Eugènia Gay que el consistori...
Simulacre d'emergència d'accident aeri a la platja del Prat.

dijous, 17 novembre, 2022 - 10:30

Simulacre d’accident aeri al Prat dilluns vinent al matí

Durant la realització del simulacre, el matí de dilluns, s’informa a la...

dimecres, 16 novembre, 2022 - 09:30

La Generalitat obre període de consulta prèvia a l’elaboració d’un projecte de decret de vacunació obligatòria contra la ràbia

Hi ha la possibilitat de participar fins el 12 de desembre de 2022, a través...