Esteu aquí

El Prat es manifesta contra l'acord entre la UE i Turquia sobre els refugiats

Divendres al vespre es farà una concentració amb espelmes a la pl. de la Vila, a la qual tota la ciutadania està convocada. També es penjarà una pancarta i s'aprovarà un manifest al Ple municipal

dijous, 17 març, 2016 - 12:30

El Prat ha reaccionat contra el principi d'acord a què recentment han arribat la Unió Europea i Turquia pel que fa al tractament de les persones refugiades que fugen de la guerra, la misèria i la persecució. Amb aquest acord, contrari als drets humans i a l'obligació dels estats d'acollir les persones que sol·liciten asil, Europa vol evitar que els i les refugiades trepitgin sòl europeu i que moltes que ja han arribat a la UE siguin expulsats a Turquia. Segons l'acord, les persones que arribin de forma irregular a Grècia no podran sol·licitar l’asil a Europa, quan en realitat no existeix una altra via que no sigui la irregularitat.

Aquesta mesura és un despropòsit i una mostra més del paper vergonyós que tenen els estats i les institucions europees des de l’inici d’aquesta crisi que xoca frontalment amb l’obligat compliment de la Convenció de Ginebra i amb l’article 19.1 de la Carta de Drets Fonamentals de la UE, segons el qual es prohibeixen explícitament les expulsions col·lectives.

Com a mostra de rebuig contra aquest principi d'acord, la ciutat del Prat ha decidit manifestar-se de diverses maneres:

Concentració amb espelmes
Divendres dia 18 de març, a partir de les 20h, es farà una concentració amb espelmes a la pl. de la Vila. Tothom hi és convidat.

Pancarta a la Casa de la Vila
El mateix divendres es penjarà una pancarta a la façana de la Casa de la Vila, que portarà escrit el lema "El Prat, amb les persones refugiades".

Moció al Ple municipal d'abril
Al Ple municipal del mes d'abril es portarà a aprovació una moció de rebuig al principi d'acord entre la Unió Europea i Turquia. Serà un manifest conjunt de diversos ajuntaments, que actualment s'està elaborant amb la Federació Catalana de Municipis i el Fons Català per a la Cooperació, amb el vist-i-plau de diverses associacions d'ajut a les persones refugiades.

El Prat, ciutat d'acollida
El Prat és part integrant del projecte Ciutats Defensores de Drets Humans i ha manifestat la seva voluntat d’adherir-se a la Xarxa de Ciutats Refugi. En aquest marc, l’Ajuntament del Prat està elaborant un pla d’acollida de persones refugiades, que inclourà la col·laboració en les tasques d’assistència en els països d’origen i trànsit, l’arribada i integració a la nostra ciutat i la sensibilització de la ciutadania en temes de solidaritat i drets humans.

L’Ajuntament col·labora amb la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat (CEAR) i amb la Creu Roja del Prat, entitats que treballen amb el Ministeri de Treball i Seguretat Social en relació amb l’acollida de persones refugiades. Cal destacar la implicació de la Cooperativa Obrera de Viviendas del Prat, que ha mostrat la seva solidaritat i compromís cedint alguns dels seus habitatges per a les persones refugiades que arribin al Prat.

L’assentament a la nostra ciutat de persones refugiades es produirà en un marc de protecció de la intimitat familiar i personal i tindrà com un dels seus objectius la seva ràpida adaptació a la societat pratenca.
 

Compartir

Noticies relacionades

Residència de gent gran

dilluns, 30 març, 2020 - 09:00

El Prat demana al Govern un pla d’actuació urgent per garantir la protecció als serveis domiciliaris i a les residències de la ciutat

L’Ajuntament del Prat de Llobregat ha reclamat a la Generalitat de Catalunya...
Mascaretes coronavirus El Prat

dissabte, 28 març, 2020 - 19:45

L'Ajuntament agraeix les iniciatives ciutadanes que fan mascaretes i recorda que són una protecció complementària, però no suficient davant del coronavirus

Respectar el confinament, mantenir la distància de seguretat i mantenir la...
Serveis gent gran reforçats coronavirus

divendres, 27 març, 2020 - 15:15

El Prat reforça els serveis d’acompanyament a les persones grans i en situació vulnerable durant el confinament

S’han reforçat els serveis per garantir que les persones grans i en situació...