Esteu aquí

El Prat enllaça millor amb el seu entorn immediat amb noves línies d'autobús

El proper 19 de maig començarà a funcionar el nou autobús nocturn Nitbus N16, que connectarà la plaça de Catalunya de Barcelona amb el Prat, Viladecans, Gavà i Castelldefels.

diumenge, 1 maig, 2005 - 12:14

En aquesta revista trobareu un fulletó amb informació sobre aquesta nova línia nocturna, el Nitbus N16. Però aquesta és tan sols una més de les noves línies d'autobús que, dins del pla de millora del transport públic que du a terme l'Ajuntament del Prat, es posaran en servei a la nostra ciutat en els propers mesos. Són aquestes:

Prat-Platja
El proper mes de juny començarà a funcionar la línia d'autobús a la platja, que aquest any allarga el seu recorregut, ja que començarà al carrer Doctor Soler i Torrents, davant de la piscina del Fondo d'en Peixo, de manera que la puguin fer servir els usuaris de Renfe. D'aquesta manera, es podrà anar de l'estació del tren a la platja de manera directa.

Prat-Zona Franca
Durant els propers mesos també entrarà en funcionament una nova línia d'autobusos de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), que connectarà el nucli urbà del Prat, des de l'estació de Renfe, amb el polígon industrial de la Zona Franca i que arribarà fins a les Drassanes de Barcelona. Aquesta línia serà, de fet, una modificació de l'actual línia 38, però amb un altre nom.

PratBus (línia urbana)
L'Ajuntament i l'Entitat Metropolitana del Transport estan treballant per poder posar en marxa una línia urbana interna, que connectarà els diferents barris i equipaments (sanitaris, educatius, esportius, oficials, tanatori...) de la ciutat. Està previst que aquesta línia urbana es pugui posar en marxa a principis de l'any 2006.

Millores dels darrers anys
A banda de les millores previstes de cara a un futur proper, en els darrers anys, el transport en autobús al nostre municipi també ha viscut diverses millores. Així, cal recordar que al setembre de 2002 es va allargar la línia 165 de TMB, entre Barcelona i el Prat, fins al parc de negocis Mas Blau.

També es va modificar la línia 105 de TMB, que fins aleshores feia el recorregut Barcelona - Prat - Aeroport amb freqüències de 100 minuts, i que va passar a fer Part - Aeroport amb freqüències de 30 minuts i amb integració tarifària.

L'any 2003, un cop acabades les obres de Carretera de la Marina, es va consolidar la modificació del recorregut de la línia L10 pel barri de Llevant, per tal de millorar el servei cap als centres esportius i sanitaris.

L'any 2004 es van millorar els horaris d'inici de la línia 105 de TMB, començant el servei més aviat, a les 4.30 h, tot millorant la freqüència de pas i la connexió entre l'últim autobús nocturn i el primer diürn que connecten amb l'aeroport.

Compartir

Noticies relacionades

Carrer Ferran Puig

dimarts, 26 octubre, 2021 - 07:00

Prova pilot per identificar residus comercials

Els establiments que participen han d’utilitzar unes bosses gratuïtes per les...
Espigolada

divendres, 22 octubre, 2021 - 12:30

Èxit de participació a l’espigolada popular

Gairebé una vintena de persones han participat a una de les primeres...
Visita Uralde 1

dijous, 21 octubre, 2021 - 19:30

Diverses personalitats polítiques s'informen sobre el terreny dels valors del Delta del Llobregat i la importància de preservar-lo

Atenen una crida de l'alcalde del Prat, Lluís Mijoler, que ha convidat entre...