Esteu aquí

El Prat diu NO a la guerra

dimecres, 2 març, 2022 - 12:45

El passat dimarts 1 de març, la ciutadania pratenca es va aplegar a la plaça de la Vila per mostrar el seu rebuig contra el conflicte bèl·lic iniciat per Rússia en els darrers dies. Centenars de pratencs i pratenques, van omplir la plaça de la Vila per demanar la resolució del conflicte d’una manera dialogada i també per donar suport a la comunitat ucraïnesa.

La trobada va començar amb una presentació de la regidora d’Acció Comunitària, Drets Humans i Memòria Democràtica, Esther Fernández. Les seves paraules van posar de manifest que El Prat és una ciutat de Pau i que com a tal, l’única opció per resoldre aquesta problemàtica és l’abandonament de les armes.

Tot seguit, es va dur a terme un minut de silenci per retre homenatge a totes les persones que estan patint les conseqüències de la guerra i així com aquelles que malauradament ja han perdut la vida.

A continuació, es va llegir el manifest que la Federació de Municipis de Catalunya va fer públic per “condemnar aquesta acció militar” i per exigir “el cessament immediat de les hostilitats abans que es multipliqui el nombre de víctimes”.

La lectura del manifest va ser a càrrec de Sònia Joaniquet, membre de la Comissió del Prat Solidari, i d’Iryna Trots, ciutadania pratenca d’origen ucraïnès.

L’acte va finalitzar amb diferents càntics en contra de la guerra i també en suport de la població ucraïnesa.

Podeu veure les fotografies de l’acte al següent enllaç.

Signeu el manifest

Si voleu mostrar el vostre rebuig contra aquest conflicte armat podeu signar el manifest de la Federació de Municipis de Catalunya al següent enllaç.

A més, en aquest web podreu veure totes les accions que s’estan duent a terme al nostre municipi per ajudar al poble ucraïnès.

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 24 novembre, 2022 - 14:30

Demà comença el gran recapte d’aliments

Durant el proper dies 25 i 26 de novembre, es durà a terme a la nostra ciutat la 14a edició del gran recapte d’aliments. Una iniciativa solidària, encapçalada per la Fundació Banc del...

dijous, 24 novembre, 2022 - 11:30

Les participants del cicle 'En Femení' elaboren una pancarta amb motiu del 25N

Us convidem a portar-la plegades a l'acte central a la Plaça Catalunya, el...
Persones usuàries participen en la cogestió de La Botiga

dijous, 24 novembre, 2022 - 09:30

La Botiga del Prat, programa d’innovació social de suport alimentari, arriba a 3.500 persones durant el seu primer any de funcionament

A partir d’un servei de garantia alimentària, a La Botiga, es treballa l...