Esteu aquí

El Prat crea Wikidones per promoure la presència de les dones a la Vikipèdia

El matí del dissabte 9 de novembre es farà una trobada al Centre Cívic Palmira Domènech

dimarts, 22 octubre, 2019 - 17:45

El percentatge de dones que edita la Vikipèdia se situa en el 10%. L'any 2018 tan sols un 17 % de les biografies de la Vikipèdia eren de dones. Arran d'aquestes dades neix Wikidones Prat, un projecte de l'Ajuntament del Prat i WikiPrat.cat que vol generar un espai digital de reconeixement i visibilització de les dones del Prat que hagin destacat en algun àmbit.

Cultura digital a la Palmira

Una de les línies que treballa la Palmira és la de cultura digital, a fi de promoure i fomentar l'ús de les tecnologies per part de les dones i visibilitzar el treball i les aportacions que elles han fet en aquest àmbit. Un dels objectius del projecte és col·laborar a trencar amb l'escletxa digital de gènere.

Trobada Wikidones Prat

El dissabte 9 de novembre de 2019, de 10 a 14 hores, se celebrarà la 1a Trobada Wikidones a la Palmira. La trobada s'adreça a tota la ciutadania, especialment a les dones, que vulguin contribuir a donar més visibilitat a les pratenques a Internet.

La idea és que sigui un dia on un grup de gent interessada a trencar amb aquesta escletxa de gènere que existeix en la Vikipèdia es trobin en un ambient proper i lúdic. La jornada començarà amb una petita formació per poder saber com s'editen i creen continguts a la Vikipèdia. A continuació es farà una dinàmica per poder conèixer-se i decidir qui publicarà sobre quina dona, i preparar-se per començar a escriure els articles.

Llista d'articles proposats

Actualment s'està desenvolupant una tasca prèvia de recerca de documentació sobre diverses dones del Prat, per tal d'agilitzar la publicació d'articles durant la trobada. Aquest llistat es proposa seguint criteris de diversitat, cercant dones que han destacat en diferents camps com la ciència, la medicina, el treball social, la cultura i l'esport, entre d'altres. No es tracta d'un llistat tancat, per tant, qualsevol persona que s'hi inscrigui pot proposar nous noms.

Inscripció a la trobada

Les inscripcions es poden fer enviant un correu electrònic a dones@elprat.cat (indicant: nom i cognoms, telèfon, correu electrònic), trucant al telèfon 93 379 00 50, extensions 5600 / 5603, o presencialment a les Cases d'en Puig, Serveis de Ciutadania.

La trobada serà el tret de sortida d'aquest projecte. Una part de la jornada del 9 de novembre es dedicarà a pensar entre totes en futures accions i trobades per donar continuïtat al projecte i poder seguir visibilitzant a dones en la Vikipèdia.

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 14 abril, 2021 - 14:45

Prova pilot per fer més inclusives les àrees de jocs infantils de la ciutat

Com a part del treball de promoció de l'accessibilitat i de l’autonomia de les persones amb diversitat funcional, ...

dimecres, 14 abril, 2021 - 14:30

Les persones d'entre 65 i 69 anys ja es comencen a vacunar i se sumen així a la franja de 60 a 65

Al Prat, més de 10.000 persones ja han rebut la primera dosi, mentre que...

dimecres, 14 abril, 2021 - 11:00

El mapa virtual 'Gent de Barri' continua acollint històries del veïnat del territori

Podeu fer arribar al Ribera els relats que us connecten als barris de Sant...