Esteu aquí

El Prat continuarà amb els lloguers d'habitatges regulats

Amb aquesta mesura, els preus dels lloguers no poden superar els imports dels contractes d’arrendament anteriors, si s’ha llogat durant els darrers cinc anys, o el preu de referència estipulat per l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, amb una rebaixa d'un 5%.

Habitatge

dimarts, 29 juny, 2021 - 14:45

Els preus del lloguers estaran regulats cinc anys més a la nostra ciutat. Aquest fet és possible gràcies a l’aprovació inicial de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, a petició de l’Ajuntament el passat mes de març, de la nostra ciutat com a àrea de mercat d’habitatge tens. Aquesta mesura permet que els nous contractes de lloguer, si en els darrers cinc anys l’immoble ja ha estat llogat, no poden experimentar una pujada desproporcionada i només es pot aplicar la diferència de l’IPC. A més a més, el preu no pot, de cap manera, superar l’índex de referència  del lloguer minorat en un 5% i fixat per l'Agència de l'Habitatge de Cataluya (aquest també serà el criteri a aplicar si l’habitatge no ha estat en lloguer en els darrers 5 anys ).

Aquesta mesura no s’estén a habitatges d’obra nova, els que tenen una renda fixada per altres normes o els arrendaments per a immobles de segona residència. La declaració de mercat d'habitatge tens s'emmarca dins la  Llei 11/2020 de mesures urgents en matèria de contenció de rendes en els contractes d’arrendament d’habitatge del Parlament de Cataluya a la que s'ha presentat un recurs davant el Tribunal Constitucional, però de moment, no està suspesa. Aquesta mateixa llei ja comptava amb una disposició amb zones d'habitatge tens que va provocar la regulació dels preus de lloguer des de setembre de 2020, ara, aquesta mateixa disposició es renova 5 anys més.  D'altra banda, el consistori també està valorant la creació d’àrees de tempteig i retracte a favor de l’Ajuntament per continuar ampliant el parc d’habitatge públic de la ciutat.

Una mesura més del Pla Local d’Habitatge

La petició de ser una ciutat amb mercat d’habitatge tens forma part de les estratègies que l’Ajuntament està executant a partir del Pla Local d’Habitatge 2021-2027 i que té com a màxim objectiu facilitar l’accés a l’habitatge i l’atenció a l’exclusió residencial. La resta d’eixos bàsics del pla consisteixen en ampliar el parc d’habitatge assequible i social, la rehabilitació del parc existent i un bon ús de l’habitatge, per evitar especular amb aquest bé de primera necessitat.

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 23 maig, 2024 - 13:30

Noves activitats gratuïtes per a la ciutadania pratenca al CRAM

L’Ajuntament del Prat ha signat un nou conveni amb el Centre de Recuperació d...

dimarts, 21 maig, 2024 - 11:30

Nova campanya de sensibilització ambiental

L’Àrea Metropolitana de Barcelona s’ha iniciat una campanya de...
PR5

divendres, 17 maig, 2024 - 12:00

Aquest dissabte comença a prestar servei el PR5/Platjaexprés, una nova línia de bus que reforça la connexió de la ciutat i la platja en transport públic

Amb aquesta línia i sumat a l’oferta actual del PR3, s’assegura un mínim de...