Esteu aquí

El Prat, compromès amb els drets del col·lectiu LGTBIQ+

dimecres, 17 maig, 2023 - 11:45

Avui, 17 de maig es commemora el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia. Un dia que pretén donar suport i reconeixement a totes les persones que han estat perseguides, discriminades o violentades a causa de la seva identitat o orientació sexual.

El Prat, es suma a la commemoració d’aquest dia adherint-se al manifest de la Generalitat de Catalunya i també a través de la celebració de diferents activitats que han tingut per objectiu visibilitzar i posar en valor el col·lectiu LGBTIQ+.

Lluita contra la LGTBIFòbia, també a l’esport

El passat 16 d’abril es va fer al Municipal Sagnier la presentació dels equips base de l’Associació Esportiva Prat. Durant l’acte, es va fer la lectura d’un manifest contra la LGTBIfòbia a l’esport. Podeu veure les fotos al següent enllaç.

A més, es va recollir el compromís per la Fundació AE Prat i l’Associació Orgull Potablava de signar un conveni de col·laboració per la posada en marxa de la lluita contra la LGTBIfòbia en el món de l’esport. L’objectiu és la realització d’actuacions en contra de la discriminació i dels delictes d’odi motivats per l’orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere en el món de l’esport al nostre municipi.

La Policia Local es forma en l’atenció al col·lectiu LGTBI+

La Policia Local del Prat, en el marc dels seus programes formatius i de sensibilització per poder oferir una atenció adequada a la població que garanteixi els drets i llibertats de tothom, ha organitzat la primera Jornada policial LGTBI+ al municipi. L’objectiu de l’acció ha estat, a més d’oferir una formació teòrica i pràctica, el de visibilitzar la diversitat del col·lectiu LGTBI+ dins dels cossos policials.

Més informació al següent enllaç.

Ajuda i sensibilització

Al Prat existeix des de l’any 2018 el Servei d’Atenció Integral LGTBI (SAI), un recurs de proximitat per acompanyar i donar suport a les persones i entitats del col·lectiu LGTBI de la ciutat.

A més, també està en marxa a la nostra ciutat, “La Lore”, un espai per informar sobre sexualitat, relacions i gènere al jovent del Prat.

Per més informació sobre les polítiques i accions LGTBI a la ciutat us podeu posar en contacte amb el Programa de Feminisme i LGTBI de l’Ajuntament al correu LGBTI@elprat.cat

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 21 setembre, 2023 - 13:30

Una Festa Major inclusiva i lliure de sexisme

Un any més, arriba una nova edició de la Festa Major. Des de l’Ajuntament es treballa amb l’objectiu de que tota la ciutadania pratenca pugui gaudir-la obertament, sense ...