Esteu aquí

El Prat comparteix el programa municipal IntersECCions a la Jornada “L’educació avança en clau 360”

IntersECCions s’ha presentat en unes jornades d’Educació 360, una iniciativa educativa, social i política que vol impulsar un canvi profund en el model educatiu arreu de Catalunya

Jornada Educació 360

Imatge de la jornada cedida per l'Aliança Educació 360

dimecres, 30 gener, 2019 - 15:30

L’Ajuntament del Prat ha compartit avui el programa municipal IntersECCions, per garantir la igualtat d’oportunitats en l’accés a l’educació i la cultura, davant de representants de consistoris i entitats d’arreu de Catalunya. Representants del Prat han exposat els avenços d’aquest programa en el marc de la Jornada l’Educació avança en clau 360, celebrada al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB).

Durant la jornada, s’han fet espais d’intercanvi i de debat amb diferents eixos temàtics. Responsables tècnics del programa municipal IntersECCions del Prat han participat en dues d’aquestes taules de treball sota el títol “Com connectem educació,cultura i comunitat?” i “Com teixim projectes comunitaris?”. Durant la jornada, també s’han projectat vídeos de les diferents experiències municipals presentades, entre ells també un d’IntersECCions.

Aquest programa promou el treball transversal i en xarxa de les escoles i d’altres agents educatius, culturals i socials de la ciutat, a més del propi Ajuntament. A partir d’aquest treball en xarxa, es promouen projectes per acostar la cultura i l’educació als centres educatius, en diferents branques de coneixement: educació en les arts, impuls de l'anglès, lectura, coneixement científic tècnic digital i coneixement de la ciutat.

L’educació avança en clau 360

Educació 360 és una iniciativa educativa, social i política que vol impulsar un canvi profund en el model educatiu. Està impulsada per la plataforma Aliança Educació 360, la Diputació de Barcelona, la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica i la Fundació Jaume Bofill

Aquesta iniciativa planteja integrar els aprenentatges i l’educació que es produeixen en tots els temps i espais de la vida de les persones, connectant l’escola, famílies i tots els recursos i actius de la comunitat. Les jornades d’avui s’han celebrat coincidint amb el primer aniversari d’aquesta iniciativa, per fer balanç dels avenços assolits fins ara i marcar reptes de futur.

Un any després de la seva presentació, l’Aliança Educació 360 ha aconseguit aplegar 120 ajuntaments, amb una població que representa el 30% dels habitants de Catalunya, centres educatius i entitats i, al llarg del 2018, ha impulsat i acompanyat més de 40 experiències arreu de Catalunya.

A la jornada d’avui, s’han inscrit 750 persones de 140 municipis diferents. També s’ha convocat totes les escoles i instituts de Catalunya interessats a ampliar, repensar o millorar les seves dinàmiques en clau d’Educació 360.

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 26 novembre, 2021 - 12:00

“Les fosses comunes de la Guerra Civil: estat de la qüestió” amb l’arqueòleg pratenc Jordi Ramos

Aquesta activitat forma part del programa d’activitats vinculades a l...
Josep Mayol Colell, en rebre el Premi Ciutat del Prat l'any 2010.

dijous, 25 novembre, 2021 - 15:15

Mor Josep Mayol, pintor i dibuixant reconegut com a Premi Ciutat del Prat el 2010 i Fill Adoptiu des del 2017

"Mayol va contribuir a l’impuls al Prat de l’educació i la cultura, que avui...

dijous, 25 novembre, 2021 - 12:45

Constitució de la xarxa local de Noves Oportunitats Educatives (NOE) del Prat

Va tenir lloc el passat dijous 18 de novembre