Esteu aquí

El Prat commemorarà el Dia Internacional del Drets Humans amb diferents activitats

dimecres, 1 desembre, 2021 - 13:45

L'Organització de les Nacions Unides va establir el 10 de desembre com el Dia Internacional dels Drets Humans. El motiu és recordar l’aprovació de la Declaració Universal dels Drets Humans, signada a París a l’any 1948, que va establir els 30 drets fonamentals que tenen tots els essers humans pel sol fet de néixer.

Al voltant d’aquesta commemoració s’ha programat al Prat, un seguit d’activitats que tenen com a objectiu sensibilitzar sobre la necessitat de continuar treballant perquè aquests drets siguin respectats arreu del món.

Avui 1 de desembre a les 18:20 hores, al Centre Cívic Ribera Baixa, es durà a terme la taula rodona “Fem nostres els Drets Humans” amb Miquel Torres (Justícia i Pau) i Ivan Mena, organitzada pel Centre de Promoció Social Francesc Palau.

Demà dia 2 de desembre a les 19 hores, podrem gaudir de la projecció de la pel·lícula  “Para Sama” al Cinema Capri.

La pel·lícula documental, dirigida per  la directora Waad Al-Katea, és un relat de la seva pròpia experiència a la guerra de Síria i de les continues vulneracions dels Drets Humans, que pateix la població.  La sessió és gratuïta i es pot accedir sense haver de fer reserva prèvia d’entrada.  

El mateix 10 de desembre a partir de les 19:30 h al Teatre Modern i organitzat per la Fundació Cívica Esperanzah es pot gaudir de la  Nit Solidaria Casa Terra. Amb la projecció del documental “Mama Congo” i del concert de Raquel Lua, Guillem Roma, Natxo Tarrés, Alícia Rey, La Pau i Ana Moya.  Aquesta activitat  té com objectiu conscienciar sobre la situació de vulneració de drets al Congo i també recaptar diners per reforçar el projecte, per la qual cosa s’ha establert una donació de 6 € per al projecte.

També el dia 10 de desembre podeu trobar a les xarxes socials la campanya de Sensibilització de Ciutats Defensores dels Drets Humans,  en suport de les persones empresonades per defensar aquests drets, i a qui es pot donar suport compartint les publicacions i signant la petició de llibertat per a aquestes persones.

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 24 novembre, 2022 - 14:30

Demà comença el gran recapte d’aliments

Durant el proper dies 25 i 26 de novembre, es durà a terme a la nostra ciutat la 14a edició del gran recapte d’aliments. Una iniciativa solidària, encapçalada per la Fundació Banc del...

dijous, 24 novembre, 2022 - 11:30

Les participants del cicle 'En Femení' elaboren una pancarta amb motiu del 25N

Us convidem a portar-la plegades a l'acte central a la Plaça Catalunya, el...
Persones usuàries participen en la cogestió de La Botiga

dijous, 24 novembre, 2022 - 09:30

La Botiga del Prat, programa d’innovació social de suport alimentari, arriba a 3.500 persones durant el seu primer any de funcionament

A partir d’un servei de garantia alimentària, a La Botiga, es treballa l...