Esteu aquí

El Prat commemorarà el Dia europeu de la Mediació amb un taller de comunicació no violenta a l’Institut Baldiri Guilera

dijous, 19 gener, 2023 - 14:30

El 21 de gener és el Dia de la Mediació, una jornada que té com a objectiu fomentar els valors del diàleg, el respecte, la confiança i la responsabilitat a l’hora de resoldre els conflictes quotidians de la ciutadania, per tal de progressar cap a una societat més madura i cohesionada.

Per commemorar aquest dia, el proper 26 de gener el Servei de Mediació de l’Ajuntament durà a terme un cercle de diàleg amb joves de l’Institut Baldiri Guilera. Aquesta activitat tractarà sobre la comunicació no violenta, un recurs que s’ofereix a la comunitat educativa ja que resulta molt valuós per prevenir i gestionar conflictes de manera positiva.

L'alumnat que participa en aquesta activitat forma part d'Antenes Joves, un projecte que forma noies i nois adolescents del Prat per a què sàpiguen com acompanyar als seus iguals en situacions de malestar emocional  i de solitud no desitjada.

Aquesta taller, és una petita mostra de totes les accions que es fan des del Servei de Mediació a la comunitat educativa pratenca, que a través de diferents activitats acompanya els diferents centre educatius de la ciutat per què esdevinguin espais regits per la cultura de pau.

Accions del servei

El Servei de Mediació pot intervenir en qualsevol situació de malentès i desavinença que afecti a la convivència quotidiana. Amb l’ajuda de l’equip de professionals, s’ofereix un espai neutral i confidencial a les parts implicades, on poder treballar per la millora de la situació existent. La mediació és voluntària i és un servei gratuït.

Un altre servei que s’ofereix és la Mediació Reparadora que té a veure amb les persones que han estat sancionades per una infracció lleu de l’Ordenança municipal de Convivència i Civisme. En benefici del bé comú, aquestes persones tenen la possibilitat de substituir la sanció econòmica per accions en benefici de la comunitat que impactin en la millora de la convivència en el municipi.

Podeu contactat amb el Servei de Mediació al correu mediacio@elprat.cat o través del telèfon 93 379 00 50 ext. 5600

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 3 febrer, 2023 - 08:00

Resiliència i organització, per vèncer l’ecoansietat

La inauguració de l’Aula de Salut 2023 es va fer a la Casa de l'Energia

dijous, 2 febrer, 2023 - 12:30

Noves formacions per a entitats i voluntariat durant el primer trimestre del 2023

Com cada trimestre, el Servei de Formació i Assessorament a Entitats i el Punt de Voluntariat ofereixen ...