Esteu aquí

El Prat aprova el Pla Director de Cooperació per a la Justícia Global, els Drets Humans i la Pau

Juntament amb la ciutadania, l'Ajuntament treballarà per reduir les creixents desigualtats, dins i fora de la nostra ciutat

La regidora d'Igualtat, Joventut i Solidaritat, Anna Martín, exposa els objectius del pla al ple municipal d'aquest mes.

divendres, 11 maig, 2018 - 08:45

Al ple municipal del 8 de maig va aprovar, amb la unanimitat dels grups polítics, el Pla Director de Cooperació per a la Justícia Global, els Drets Humans i la Pau de l’Ajuntament, que estableix les noves línies estratègiques a seguir, en aquesta matèria, per al període 2018-2023.

Nova visió de la cooperació internacional

Alguns dels aspectes més rellevants d’aquest pla és que recull el canvi de paradigma en el marc dels Objectius de Desenvolupament Sostenible i que aporta una nova visió de la cooperació internacional, abandonant l’antiga visió de caràcter assistencial i de relació vertical entre països, per establir una relació horitzontal, fent èmfasi en analitzar quines són les causes i l’origen de les greus desigualtats existents. Els seus objectius són la justícia global i el treball conjunt per a la promoció dels drets humans, la cultura de pau i la no discriminació arreu del món.

Caràcter municipalista

Aquest pla representa una nova perspectiva d’actuació que posa de relleu el caràcter municipalista de la cooperació,  de manera que l’Ajuntament, com a líder i impulsor, s’impliqui en la lluita per a la justícia global, en cada un dels diferents àmbits de l’organització. Juntament amb la participació activa de la ciutadania i el teixit social del Prat, l'Ajuntament treballarà per a la construcció conjunta de les bases que contribuiran a reduir les creixents desigualtats, dins i fora de la nostra ciutat.

A través de l'enllaç situat més avall podeu consultar el document del Pla Director.

Pla Director de Cooperació per a la Justícia Global, els Drets Humans i la Pau

Document (pdf - 2235158 bytes)

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 19 octubre, 2021 - 14:15

El pessebre de la plaça de la Vila ja té data d’inauguració

El passat mes juliol va ser el tret de sortida als treballs per començar a elaborar el pessebre de la plaça de Vila d’enguany. Ara a l’octubre...

dimarts, 19 octubre, 2021 - 11:45

L'Ajuntament desplega diverses accions per reactivar la pràctica esportiva entre la població

La campanya municipal “Sortiu i disfruteu” anima la gent del Prat a fer...

divendres, 15 octubre, 2021 - 13:30

L’estudi sobre la comunitat llatinoamericana del Prat entra a la seva fase final

El passat mes de juliol el programa municipal de Nova Ciutadania de les Cases d’en Puig va iniciar una ...