Esteu aquí

El Prat aprova el Pla Director de Cooperació per a la Justícia Global, els Drets Humans i la Pau

Juntament amb la ciutadania, l'Ajuntament treballarà per reduir les creixents desigualtats, dins i fora de la nostra ciutat

La regidora d'Igualtat, Joventut i Solidaritat, Anna Martín, exposa els objectius del pla al ple municipal d'aquest mes.

divendres, 11 maig, 2018 - 08:45

Al ple municipal del 8 de maig va aprovar, amb la unanimitat dels grups polítics, el Pla Director de Cooperació per a la Justícia Global, els Drets Humans i la Pau de l’Ajuntament, que estableix les noves línies estratègiques a seguir, en aquesta matèria, per al període 2018-2023.

Nova visió de la cooperació internacional

Alguns dels aspectes més rellevants d’aquest pla és que recull el canvi de paradigma en el marc dels Objectius de Desenvolupament Sostenible i que aporta una nova visió de la cooperació internacional, abandonant l’antiga visió de caràcter assistencial i de relació vertical entre països, per establir una relació horitzontal, fent èmfasi en analitzar quines són les causes i l’origen de les greus desigualtats existents. Els seus objectius són la justícia global i el treball conjunt per a la promoció dels drets humans, la cultura de pau i la no discriminació arreu del món.

Caràcter municipalista

Aquest pla representa una nova perspectiva d’actuació que posa de relleu el caràcter municipalista de la cooperació,  de manera que l’Ajuntament, com a líder i impulsor, s’impliqui en la lluita per a la justícia global, en cada un dels diferents àmbits de l’organització. Juntament amb la participació activa de la ciutadania i el teixit social del Prat, l'Ajuntament treballarà per a la construcció conjunta de les bases que contribuiran a reduir les creixents desigualtats, dins i fora de la nostra ciutat.

A través de l'enllaç situat més avall podeu consultar el document del Pla Director.

Pla Director de Cooperació per a la Justícia Global, els Drets Humans i la Pau

Document (pdf - 2235158 bytes)

Compartir

Noticies relacionades

dilluns, 3 agost, 2020 - 13:00

Agents cívics nocturns treballaran pel compliment de les normes de prevenció de la COVID-19

També vetllaran per la bona convivència i civisme als espais públics durant...

dilluns, 3 agost, 2020 - 10:30

Aquest estiu l'Ajuntament visitarà les piscines d'ús públic del Prat que inclouen centres esportius i hotels

El seguiment inclou la revisió de les mesures de prevenció i higiene en el...

divendres, 31 juliol, 2020 - 11:30

Actualització de la normativa de les reunions a les comunitats veïnals

Màxim 10 persones, mascareta i distància d'1,5 metres