Esteu aquí

El Prat aprova el Pla Director de Cooperació per a la Justícia Global, els Drets Humans i la Pau

Juntament amb la ciutadania, l'Ajuntament treballarà per reduir les creixents desigualtats, dins i fora de la nostra ciutat

La regidora d'Igualtat, Joventut i Solidaritat, Anna Martín, exposa els objectius del pla al ple municipal d'aquest mes.

divendres, 11 maig, 2018 - 08:45

Al ple municipal del 8 de maig va aprovar, amb la unanimitat dels grups polítics, el Pla Director de Cooperació per a la Justícia Global, els Drets Humans i la Pau de l’Ajuntament, que estableix les noves línies estratègiques a seguir, en aquesta matèria, per al període 2018-2023.

Nova visió de la cooperació internacional

Alguns dels aspectes més rellevants d’aquest pla és que recull el canvi de paradigma en el marc dels Objectius de Desenvolupament Sostenible i que aporta una nova visió de la cooperació internacional, abandonant l’antiga visió de caràcter assistencial i de relació vertical entre països, per establir una relació horitzontal, fent èmfasi en analitzar quines són les causes i l’origen de les greus desigualtats existents. Els seus objectius són la justícia global i el treball conjunt per a la promoció dels drets humans, la cultura de pau i la no discriminació arreu del món.

Caràcter municipalista

Aquest pla representa una nova perspectiva d’actuació que posa de relleu el caràcter municipalista de la cooperació,  de manera que l’Ajuntament, com a líder i impulsor, s’impliqui en la lluita per a la justícia global, en cada un dels diferents àmbits de l’organització. Juntament amb la participació activa de la ciutadania i el teixit social del Prat, l'Ajuntament treballarà per a la construcció conjunta de les bases que contribuiran a reduir les creixents desigualtats, dins i fora de la nostra ciutat.

A través de l'enllaç situat més avall podeu consultar el document del Pla Director.

Pla Director de Cooperació per a la Justícia Global, els Drets Humans i la Pau

Document (pdf - 2235158 bytes)

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 22 gener, 2020 - 14:45

Enquesta telefònica sobre les condicions de vida al Prat

Encarregades per l'Observatori Social de l'Ajuntament

dimarts, 21 gener, 2020 - 13:00

En marxa els cursos d’hivern per a entitats

Formacions sobre el certificat digital, com obtenir subvencions municipals o ...

dimarts, 21 gener, 2020 - 12:45

Èxit de participació de la celebració de l’any nou xinès

És la primera vegada que es fa al Prat