Esteu aquí

El Prat acull demà una marató de vacunació per a infants de 5 a 11 anys al Prat sense cita prèvia

Està adreçada a aquells infants de 5 a 11 anys que encara no s’hagin posat la primera dosi de la vacuna, oberta per a aquest grup d’edat des del passat 15 de desembre

dijous, 13 gener, 2022 - 11:15

Al Prat, es farà demà una marató de vacunació infantil, sense cita prèvia. Està adreçada concretament a nens i nenes d’entre 5 i 11 anys d’edat.

La marató de vacunació infantil es farà demà, divendres 14 de gener, a la tarda, entre les 15.30 h i les 19 h, al Centre Cívic Delta (C/Riu Llobregat, 94). Cal portar la targeta sanitària individual dels infants o un document identificatiu (DNI, NIE, passaport…).

La vacunació de la primera dosi es va obrir per a aquest grup d’edat el passat 15 de desembre. Amb la marató de vacunació infantil de demà, es pretén que aquells infants que encara no s’hagin posat aquesta primera dosi ho puguin fer sense sol·licitar cita prèvia. La vacunació es farà per ordre d’arribada fins que s’esgotin les dosis disponibles. Igualment es podrà seguir sol·licitant la vacunació amb cita prèvia a través del web https://vacunacovid.catsalut.gencat.cat/ .

Per què és important vacunar els infants de 5 a 11 anys?

Tot i que els infants de 5 a 11 anys no acostumen a patir una malaltia greu quan s’infecten per covid (gairebé el 50% no tenen símptomes), el risc que un nen o nena d’aquestes edats pugui tenir complicacions que requereixin hospitalització per la covid no és inexistent. 

Arreu de l’Estat, els nens i nenes de 5 a 11 anys van representar el 6,6% dels casos de la covid durant la cinquena onada. El 0,21% ha requerit ingrés hospitalari.  En aquest moment, els nens i nenes menors de 12 anys són el grup d’edat on la incidència de la infecció és més elevada.

El benefici indirecte per a la població, sobretot per als adults amb risc de patir una malaltia greu que convisquin amb nens i nenes d’aquesta edat, és un fet més a considerar per indicar la vacunació en aquesta franja d’edat.

Un benefici afegit és afavorir la normalització de la vida dels nens i nenes, i el seu impacte a l’entorn escolar.

Més informació a:

https://canalsalut.gencat.cat/web/.content/_A-Z/V/vacuna-covid-19/ciutadania/vacunacio-infantil/preguntes-frequents-vacuna-menors.pdf

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 5 desembre, 2023 - 13:30

Temps per cures: espai de canguratge el 21 i 22 de desembre

En horari de matí i tarda, a l’espai joc del Centre Cívic Sant Jordi Ribera...

dimarts, 5 desembre, 2023 - 09:30

El Pessebre Vivent del Prat de Llobregat arriba a la seva 23a edició

El barri també s'engalanarà de festa amb el Fem Nadal a Sant Cosme

dimarts, 5 desembre, 2023 - 08:45

La 50a Fira Avícola convoca més de 75.000 persones a la Granja de la Ricarda durant un cap de setmana farcit d’activitats

L’Ajuntament promourà la cria i popularització d’aquesta au mitjançant l...