Esteu aquí

El Pollastre i Capó del Prat és el Plat Favorit dels Catalans 2017

El confit de Pota Blava, moniato, prunes i vermut Tarrida, del restaurant Cèntric Gastrobar del Prat de Llobregat, guanya la final del concurs

dilluns, 20 novembre, 2017 - 08:15

El confit de pota blava, moniato, prunes i vermut Tarrida, del restaurant Cèntric Gastrobar del Prat de Llobregat, representant la IGP Pollastre i Capó del Prat, es va proclamar ahir diumenge Plat Favorit dels Catalans després de rebre 14.926 vots a la final del concurs, imposant-se a les mandonguilles de peus de porc i avellana amb sípia, del restaurant Color d’Olor de Poma de Reus, representant la DOP Avellana de Reus. D’aquesta manera, el representant de la IGP Pollastre i Capó del Plat pren el relleu de l’Escudella i Carn d’Olla, que va guanyar la primera edició del concurs, celebrada l’any passat.

Els resultats es van donar a conèixer ahir al migdia a l’auditori del Fòrum Gastronòmic de Girona, en què els dos xefs dels restaurants finalistes, Susana Aragón i José Miguel Lozano, van cuinar en directe les dues receptes. El concurs, organitzat per la revista Cuina i Catalunya Ràdio, està patrocinat per Casa Ametller i Ametller Origen, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, cervesa Estrella Damm i amb la col·laboració del Fòrum Gastronòmic de Girona, Mas Uniformes i la Federació Catalana d’IGP i DOP.

Èxit de participació

L’edició d’enguany del concurs per triar el Plat Favorit dels Catalans ha estat un èxit de participació. Així, des del 16 d’octubre, quan va començar amb 22 plats participants, fins al 19 de novembre, quan hem conegut el guanyador, s’han rebut més de 200.000 vots per triar el plat guanyador.

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 15 novembre, 2019 - 13:45

Compte enrere per a la 46a Fira Avícola del Prat

Porta del Delta hi serà present amb un estand per difondre la gastronomia i...
QuintoTapa 2019

dijous, 31 octubre, 2019 - 09:15

El QuintoTapa tanca la seva 13a edició consolidant-se com a ruta gastronòmica de referència a Catalunya

Enguany s’han introduït novetats com el vot en línia i un nou espai a la...

dijous, 24 octubre, 2019 - 13:15

Obert el període de recepció de candidatures per al premi Josep Oliva a la cultura i tradició pageses

S’hi podran presentar candidatures fins el 20 de novembre.