Esteu aquí

El nou Servei d’orientació jurídica ja ha atès 300 consultes

Aquest servei va entrar en funcionament als jutjats del Prat el mes de maig passat.

divendres, 1 octubre, 2010 - 10:15

El Servei d'orientació jurídica (SOJ), que funciona als jutjats del Prat des del mes de maig passat, ja ha atès gairebé 300 consultes, la majoria dirigides principalment a assumptes de drets civils, com són arrendaments i propietat horitzontal.

Aquest servei, que presta el Col.legi d'Advocats a través d'un conveni amb el Departament de Justícia de la Generalitat, no s'oferia fins al mes de maig en els jutjats de la nostra ciutat i per beneficiar-se'n calia desplaçar-se als de Gavà o l'Hospitalet .

El SOJ, que és un servei d'informació i orientació (no de gestió) en l'àmbit jurídic obert al conjunt de la població, està dirigit a aquelles persones que acreditin manca de recursos econòmics per poder pagar-lo.

A més del SOJ, els jutjats del Prat també incorporen, des del mes de maig, un altre servei gratuït, el torn d'ofici.

Tant el SOJ com el torn d'ofici estan ubicats a la planta baixa de l'edifici judicial del Prat i funcionen en horari de dilluns, dimecres i divendres, de 10 a 14 h.

Les persones interessades rebran allà informació sobre el nivell d'ingressos màxim necessari que han de tenir per poder accedir a aquests serveis.

Celebració
La delegació del Col·legi d’Advocats de Barcelona al Prat s'ha volgut sumar a la commemoració del 25è aniversari del SOJ que va impulsar el Col·legi d’Advocats de Barcelona. Per això, avui divendres 1 d'octubre ha tingut lloc, als jutjats del Prat, la lectura d’un manifest de defensa del servei que s'ha fet simultàniament a Barcelona i la resta de delegacions del Col·legi d’Advocats de Barcelona (ICAB) de l’àrea metropolitana.

Compartir

Noticies relacionades

dilluns, 3 agost, 2020 - 10:30

Aquest estiu l'Ajuntament visitarà les piscines d'ús públic del Prat que inclouen centres esportius i hotels

El seguiment inclou la revisió de les mesures de prevenció i higiene en el...

divendres, 31 juliol, 2020 - 13:00

Agents cívics nocturns treballaran pel compliment de les normes de prevenció de la COVID-19

També vetllaran per la bona convivència i civisme als espais públics durant...

divendres, 31 juliol, 2020 - 11:30

Actualització de la normativa de les reunions a les comunitats veïnals

Màxim 10 persones, mascareta i distància d'1,5 metres