Esteu aquí

El mes de març vindrà ple d’activitats per commemorar el Dia Internacional de les Dones

TEMES: Persones,Dones

La programació seguirà mantenint el caràcter reivindicatiu, de sensibilització i d’empoderament i estarà adaptada al context sanitari actual

dimarts, 23 febrer, 2021 - 12:30

S’acosta el mes de març i, una vegada més, la nostra ciutat es prepara per commemorar una de les dates més importants de l’any, el Dia Internacional de les Dones, el 8 de març. Aquesta data està marcada al calendari feminista i amb ella es pretén aconseguir la igualtat real entre dones i homes i també l’eliminació de la discriminació per raons de gènere.

Tot i que enguany les commemoracions estaran marcades per un context social insòlit, com és el d’una pandèmia a nivell mundial, la lluita pels drets de les dones segueix més vigent que mai.

Per aquest motiu, durant el mes de març es durà a terme tot un seguit d’activitats organitzades per l’Ajuntament i les diferents entitats i col·lectius del Prat, amb l’objectiu de seguir conscienciant i sensibilitzant a la nostra ciutadania. 

Lectura del manifest i activitats destacades

El Paraula de Dones d’enguany serà virtual i farà un recorregut per totes les edicions anteriors d’aquesta proposta artística de les dones de la ciutat. Es podrà visualitzar al Youtube de La Capsa el dissabte 6 de març a les 19 h.

Degut al context sanitari, la lectura del manifest d’enguany es durà a terme en format virtual i es podrà veure al canal de Youtube de l’Ajuntament el mateix dia 8 de març.

A dia següent, es realitzarà l’acte central del 8M amb la xerrada virtual sobre “Les desigualtats al món laboral” a càrrec de l’advocada laboralista Joana Badia.

Podeu consultar la resta d’activitats en aquest enllaç.

Imatge de la campanya

La imatge gràfica de la campanya d’aquest any pertany a la il·lustradora Laia Ruz, una artista molt vinculada a la nostra ciutat. La seva proposta artística vol mostrar què és la sororitat i com aquest lligam estret entre les dones del món, basat en el compartiment d’experiències, interessos i preocupacions pot enfortir el moviment feminista a nivell global.

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 3 desembre, 2021 - 10:00

Obligatori des d'avui mostrar el certificat covid per accedir a l'interior de restaurants, gimnasos i residències de gent gran

Fins ara, ja era necessari per accedir a sales d’oci i a bars i restaurants...
Curs acollida Nova Ciutadania

dijous, 2 desembre, 2021 - 10:30

L’Ajuntament posa en marxa un nou curs d’acollida de les persones migrades

L’Ajuntament del Prat ha iniciat un nou curs de coneixements de la societat catalana i el seu marc jurídic per un...

dimecres, 1 desembre, 2021 - 19:30

Primer any del model de gestió pública de l’atenció domiciliària del Prat, un dels primers municipis catalans a desmercantilitzar el servei

El ple aprova que el Servei d’Ajuda a Domicili (SAD) del Prat sigui gestionat...