Esteu aquí

El Mercat de Pagès del Prat compleix deu anys apostant per la qualitat i la proximitat

La iniciativa promoguda pel Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat, l’Ajuntament del Prat i la pagesia local s’organitza des del 2013

Mercat de Pagès

divendres, 19 maig, 2023 - 15:00

El Mercat de Pagès del Prat de Llobregat, una de les cites setmanals més emblemàtiques de la ciutat, està de celebració. Aquest any, arriba al seu desè aniversari consolidat com una parada obligada per a totes aquelles persones que busquen consumir productes locals, de qualitat i més sostenibles.

La iniciativa, promoguda pels agricultors i les agricultores del municipi amb el suport del Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat i l'Ajuntament del Prat, es va celebrar per primer cop el 2 de febrer de 2013 amb l’objectiu d’acostar aquests productes a la ciutadania i fomentar l’activitat agrícola al delta del Llobregat. Des de llavors, cada dissabte al matí a la plaça de Pau Casals, el Mercat de Pagès ofereix fruites i verdures de proximitat que compten amb el segell ‘Producte Fresc del Parc Agrari’, que distingeix els productes cultivats al Parc Agrari del Baix Llobregat i que excel·leixen per la seva frescor, qualitat i origen, així com per haver estat produïts amb el saber fer de la pagesia de la comarca.

Durant aquests deu anys, el Mercat de Pagès s'ha convertit en un punt de trobada on comprar fruites i hortalisses directament als agricultors i agricultores. Com que no hi intervenen transports ni intermediaris, s’aconsegueix vendre un producte molt fresc a preus adequats. La venda directa és també una manera de sensibilitzar la població sobre l’important paper de l’agricultura a la comarca i d’apropar-la a una alimentació més conscient, sostenible i respectuosa amb l’entorn.

El desè aniversari del Mercat de Pagès es va commemorar el passat 22 d'abril en el marc de les Festes de la Carxofa amb l'obsequi d'un drap i un davantal elaborats a mà per la Fundació SAÓ a tothom qui hi va comprar durant aquell dia.

El Prat, al cor del Parc Agrari

El Prat és un dels 14 municipis inclosos en el Parc Agrari del Baix Llobregat, una de les zones agrícoles més antigues i fèrtils de Catalunya. Formar-ne part comporta un gran privilegi paisatgístic: tenir la ciutat envoltada de camps i poder recórrer els seus camins a peu o en bicicleta. Alhora, permet un accés directe als productes frescos que s’hi conreen i que es poden trobar qualsevol dissabte al Mercat de Pagès i a les botigues dels productors i productores locals.

La llarga tradició agrícola de la zona ha originat un dels símbols del municipi i la comarca: la Carxofa Prat. La terra rica en minerals del Delta i el seu microclima creen les condicions ideals per al desenvolupament d’aquesta hortalissa. De sabor suau i delicat, la Carxofa Prat és una de les varietats més reconegudes i apreciades per les seves característiques organolèptiques i la seva qualitat.

El Mercat de Pagès del Prat de Llobregat té lloc cada dissabte al matí de 8 a 14 h a la plaça de Pau Casals.

 

Compartir

Noticies relacionades

Fira Tapa Carxofa Prat 2023

dilluns, 17 abril, 2023 - 17:15

La 8a edició de la Fira Tapa #CarxofaPrat acomiada les Festes de la Carxofa Prat 2023

El 21, 22 i 23 d’abril, la plaça Blanes acollirà una nova edició de la Fira...
Presentació Jornades Gastronòmiques 2023

dimecres, 22 març, 2023 - 16:00

Les XIV Jornades Gastronòmiques donen el tret de sortida a les Festes de la Carxofa Prat

En la presentació, amb la participació dels periodistes Carme Gasull i Josep...