Esteu aquí

El jovent del Prat, protagonista del programa d’activitats del 25N

Aquest any, moltes de les activitats programades han tingut com a centre d’atenció la prevenció i la sensibilització de les violències masclistes a l’adolescència i la joventut

Monòleg "No solo duelen los golpes".

divendres, 29 novembre, 2019 - 09:00

Durant el mes de novembre s’han organitzat un seguit d’activitats per commemorar el 25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència vers les Dones. Aquest any, moltes de les activitats programades han tingut com a centre d’atenció la prevenció i la sensibilització de les violències masclistes a l’adolescència i la joventut. 

Segons dades del Departament d’Interior de la Generalitat, durant els tres primers trimestres de 2019, de les 1.721 dones víctimes d’algun tipus de violència masclista, 1.128 tenien entre 11 i 30 anys. Pel que fa als agressors, 289 del total de 611 en tenien entre 11 i 30 anys.

Davant d’aquestes dades, des de l’Ajuntament es fa incidència en la prevenció i sensibilització d’aquestes violències a totes les etapes educatives i als espais de relació dels i les joves.  

Tallers, xerrades, monòlegs i presentacions de llibres

Entre les activitats dirigides a joves podem destacar el monòleg "No solo duelen los golpes" -que de manera anual des del 2013 fa reflexionar sobre violències masclistes als i les estudiants de 4t d’ESO dels instituts del Prat- els tallers de xapes, pancartes i twerk feminista, que han tingut lloc a les Tardes Joves dels Centres Cívics i al Lloro, o la presentació del llibre “La paraula més sexi és sí”, sobre consentiment sexual, de l’autora Shaina Joy Machlus.

Durant aquesta setmana tindran lloc les últimes activitat del cicle: un taller d’autodefensa feminista d’inscripció gratuïta dirigit a noies d’entre 14 i 18 anys, i la presentació del llibre "Amor sostenible" de Marisol Rojas, que convida a superar els mites de l’amor romàntic i els estereotips de gènere. 

Compartir

Noticies relacionades

Residència de gent gran

dimarts, 31 març, 2020 - 10:15

L'alcalde demana que la UME faci tasques de desinfecció a la residència de gent gran Onze de Setembre

Lluís Mijoler trasllada a la Delegada del Govern espanyol a Catalunya la...
Residència de gent gran

dilluns, 30 març, 2020 - 09:00

El Prat demana al Govern un pla d’actuació urgent per garantir la protecció als serveis domiciliaris i a les residències de la ciutat

L’Ajuntament del Prat de Llobregat ha reclamat a la Generalitat de Catalunya...
Mascaretes coronavirus El Prat

dissabte, 28 març, 2020 - 19:45

L'Ajuntament agraeix les iniciatives ciutadanes que fan mascaretes i recorda que són una protecció complementària, però no suficient davant del coronavirus

Respectar el confinament, mantenir la distància de seguretat i mantenir la...