Esteu aquí

El festival Sopes del Món arriba a la desena edició

Aquest dissabte tenim una nova oportunitat de gaudir d’aquesta celebració social i gastronòmica del barri de Sant Cosme

Sopes del món

dijous, 9 març, 2017 - 11:00

Aquest dissabte 11 de març , a les 10 h, a la plaça de la Remodelació de Sant Cosme, tindrà lloc una nova edició del festival Sopes del Món, la desena. Es tracta d'un concurs de sopes que té per objectiu promoure el coneixement i la relació entre el veïnat de diferents ètnies i orígens del barri.

L’Associació de Salvadoreños a Cataluña, la Comunitat Islàmica del Prat, el Centro Extremeño Ruta de la Plata, Les Dones Sàvies o l'Associació Cultural Calí són alguns dels participants d’aquest festival que es duu a terme al carrer i que vol reivindicar l’espai públic com a espai de construcció cultural comunitària.

Sopes del Món està organitzat per l’associació GATS (Grups Associats pel Treball Sociocultural) amb el suport del PASC (Pla municipal d’actuació Sant Cosme). A més, comptem amb la col·laboració del Programa ICI (Projecte d'Intervenció Comunitària Intercultural) i s’emmarca dins de l’Acció  “Tots/es Fem Sant Cosme", orientada al foment de la convivència, la participació i el foment d’hàbits saludables.

Gran creixement 

El festival Sopes del Món se celebra des de l’any 2008 i, des d’aleshores, cada edició ha anat creixent tant en quantitat de participants com en la qualitat gastronòmica. Any rere any, aquest esdeveniment ha anat sumant a més gent del barri de Sant Cosme, de la resta del Prat i fins i tot d’altres municipis de Barcelona.

Les persones majors de 10 anys s'hi poden inscriure per participar i donar a conèixer la seva recepta.

Premis

Tot i que el premis són quelcom anecdòtic en una celebració cultural, aquesta és la relació de distincions que rebran les persones participants:  
Sopa més elaborada: serà la més ben produïda, preparada i transformada.
La més saborosa : sopa que hagi causat més plaer als òrgans del gust i l’olfacte.
La més innovadora: aquell plat de sopa que introdueix quelcom de nou.
La més saludable:  la sopa més sana per al nostre cos.

Premis del Públic

La sopa del món del Prat: la sopa més votada pel públic assistent
La sopa més engalanada: la sopa i el concursant més ben engalanats

Compartir

Noticies relacionades