Esteu aquí

El dissabte 7 d’abril se celebra la III Festa de la Salut i de l’Activitat Física

L’objectiu és promoure els hàbits saludables i contribuir a fer-los atractius i accessibles a tota la població

Festa de la Salut i de l'Activitat Física 2018

Media Root

Cartell d'enguany

divendres, 23 març, 2018 - 09:00

Per tercer any consecutiu es commemora la setmana de la salut i l'activitat física, que té el seu plat fort i punt de partida en la Festa que s’organitza a la plaça Catalunya el matí i la tarda del 7 d’abril. És un esdeveniment molt adient per passar un bon dia de dissabte. Tant si veniu en família, teniu canalla o no, de ben segur que hi trobareu alguna acció interessant a fer.

Què hi trobareu?

Al voltant d’uns eixos temàtics relacionats amb els hàbits saludables: emocions, prevenció, memòria, consum, alimentació, primers auxilis, aigua, descans, moviment i activitat física, sexualitats, salut bucodental, donació de sang, platja... però també d’altres relacionats amb el benestar animal i la protecció de la salut (mosquits), hi haurà un seguit de carpes on persones adultes i infants podran participar de tallers i activitats lúdiques.

Moltes entitats i col·lectius estan vinculats a la Festa, per tant hi trobareu un munt de cares conegudes, podreu aprofitar l’ocasió per apropar-vos al teixit associatiu local vinculat a la promoció de la salut i el suport mutu. La gimcana saludable, que començarà a les 10.30 h, està oberta a tothom i us permetrà fer-vos amb un petit obsequi, molt útil per anar a comprar sense haver de contaminar ni produir residus. També hi haurà inflables perquè els infants s’ho passin d’allò més bé.

Escenari principal

Gimnasos, entitats pratenques i els centres esportius municipals han organitzat un seguit de propostes dirigides, de dansa, moviment i exercici, obertes a tothom, de les quals podreu gaudir a l’escenari principal situat a la plaça. En aquest enllaç podeu consultar les activitats i horaris.

Novetats d'enguany

Com a novetat, enguany trobareu el camí dels valors. En un recorregut de 15 metres on es podrà caminar per textures diverses (diferents objectes), la qual cosa us permetrà experimentar  tot tipus d'emocions. Aquesta activitat està programada per tal de donar a conèixer el projecte Esports i valors, proposta pionera impulsada pel departament municipal d’Esports. 

I també hi haurà la carpa Vine a la platja, on podreu adquirir informació del funcionament del Servei municipal de salvament i socorrrisme a la platja, que començarà a funcionar a partir del 16 de juny.

Tota una setmana d'activitats

La Festa és el plat fort de tota la setmana d’activitats, però del 7 al 14 d’abril hi haurà un seguit de propostes a diferents indrets del municipi. Destaquen la Campanya de prevenció del glaucoma i de la degeneració macular associada a l'edat , els Tallers  de taitxí (per a tothom), Fomentar l’autoestima en les filles i fills adolescents, i Activitat física i emocions, adreçats a famílies i la xerrada sobre el Programa de detecció precoç de càncer colorectal al Prat. Resultats després de dos anys, són alguns exemples. Tot el programa de la setmana en aquest enllaç

D’on ve i per què es celebra la setmana i la Festa?

La proposta respon a la voluntat de posar en valor i fer visible les diferents administracions, projectes i entitats que al territori treballem per fer que les opcions de vida saludables siguin accessibles i, també, les més atractives a tota la població. La Festa reuneix en un mateix espai físic moltes voluntats i sinèrgies, podem afirmar que ja és un esdeveniment consolidat a la ciutat, que ens agradaria que feu vostre, de tot el Prat. Coincidint amb que és el dia mundial de la salut ( 7 d’abril) i el de l’activitat física (6 d’abril), durant aquell període, institucions i entitats han posat el millor de si mateixes per oferir i poder gaudir d’una atractiva diada, de forma saludable i molt divertida. Tota la informació a elprat.cat/salut i salut@elprat.cat

Noticies relacionades

divendres, 26 novembre, 2021 - 18:15

El Prat es mobilitza per dir prou a les violències masclistes

Activitats fins a mitjans de desembre

divendres, 26 novembre, 2021 - 10:00

El Pla Local de Joventut del Prat, presentat a l’Infòrum 2021

L’Infòrum té com a objectiu generar un espai de debat per a professionals de...