Esteu aquí

El Dia Internacional de les Dones arriba a Jardins de la Pau

El Centre Cívic commemora el 8M amb un seguit de propostes i activitats vinculades a les seves línies estratègiques

divendres, 4 març, 2022 - 12:45

El proper dia 8 de març  és el Dia Internacional de les Dones i des del Centre Cívic Jardins de la Pau, es commemora amb un seguit d'activitats de diversos àmbits.

A partir del dia 7 de març, la façana del centre cívic lluirà la peça “Sororitat”. Un collage fotogràfic col·lectiu, fruit del treball realitzat amb un grup de 27 usuàries del centre cívic l’any passat, dissenyat per la fotògrafa pratenca Núria Oreja i l’equip de dinamització del centre cívic.

Aquella mateixa setmana, el dia 11 de març a les 18.30h es podrà visitar l’exposició “Nosaltres, les dones”de la pròpia fotògrafa  Núria Oreja qui, a més, ofereix una xerrada sobre La fotografia com a eina reivindicativa, dins el cicle arrels fotogràfiques, el mateix divendres dia 11 al finalitzar la inauguració.

Seguint amb la fotografia, una de les línies de treball del centre, s’ha iniciat el taller L’autoconeixement a través del retrat. Un taller estructurat en cinc sessions que anima a les usuàries que hi participen a endinsar-se en elles mateixes utilitzant la fotografia com a mitjà per el seu auto descobriment. 

L'Associació de veïns de Jardins de la Pau, una de les entitats residents del centre cívic, planteja un programa ple d’activitats durant la Setmana de la Dona, perquè les veïnes del barri puguin participar  d’una manera col·lectiva, dins el marc del Dia Internacional de les Dones.

Durant tot el mes de març, totes aquelles persones que vulguin podran apropar-se a Jardins per donar vida a l'Arbre del 8M, instal·lació que pretén recollir les paraules d'aquelles usuàries que vulguin expressar-se.

El dia 3 de març, es va oferir el Taller d'estampació de samarretes reivindicatives pel 8M on les persones assistents van poder personalitzar les seves samarretes per la marxa del Dia Internacional de les Dones.

Per a les persones més actives, el centre cívic ofereix  la tercera edició de Passejades pels carrers amb nom de dona, passejada on, a part de caminar per mantenir-se en forma, les participants podran seguir coneixent les dones que anomenen alguns dels carrers de la nostra ciutat.

Des del Centre Cívic volen enviar la nostra gratitud a totes aquestes veïnes i usuàries per la seva dedicació i participació en totes les accions que s’han volgut dur a terme dins el marc del 8M. 

Des de Jardins de la Pau, es seguirà treballant perquè ens volem lliures i vivint en una societat feminista

Compartir

Noticies relacionades

dilluns, 28 novembre, 2022 - 15:00

La ciutadania pratenca s’aplega per mostrar el seu rebuig contra les violències masclistes

El passat 25 de novembre van tenir lloc a la nostra ciutat diferents aplecs ciutadans per condem...

dijous, 24 novembre, 2022 - 14:30

Demà comença el gran recapte d’aliments

Durant el proper dies 25 i 26 de novembre, es durà a terme a la nostra ciutat la 14a edició del gran recapte d’aliments. Una iniciativa solidària, encapçalada per la Fundació Banc del...