Esteu aquí

El contenidor gris encara rep una gran majoria de residus que no li corresponen

Fa uns dies es va fer al Prat la primera caracterització d'un contenidor en públic

Buidatge del contenidor gris.

dijous, 14 desembre, 2017 - 09:45

Fa uns dies, amb motiu de la celebració de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, es va fer als jardins de la Pau la primera caracterització d'un contenidor en públic. L'acció va consistir en buidar un contenidor gris - de rebuig - per analitzar-ne el contingut i estudiar quina és la forma de reciclar dels pratencs i les pratenques.

Només el 14% dels residus eren on havien de ser

El contenidor triat contenia prop de 50 quilos de residus, dels quals el 48% era matèria orgànica (que hauria d'anar al contenidor marró), el 13% eren envasos (haurien d'anar al contenidor groc), el 8% era vidre (hauria d'anar al contenidor verd), el 8% era residu textil (hauria d'anar als contenidors específics de roba), el 7% era paper (hauria d'anar al contenidor blau), l'1% eren residus especials (haurien d'anar a la deixalleria), i només el 14% era rebuig i, per tant, aquest era el contenidor correcte.

Accions de conscienciació com aquesta posen en valor la importància de triar bé els residus a casa i dipositar-los al contenidor corresponent perquè es puguin reciclar. Fent això contribuïm a frenar el ritme actual d’extracció de matèries primeres i reduïm l'emissió de gasos i substàncies contaminants i nocives a l'aire, al sòl i a l'aigua.  

Consulteu les dades de recollida de residus del Prat.

Compartir

Noticies relacionades

Autopsia residus

dimecres, 23 novembre, 2022 - 19:00

Gairebé el 80% dels residus del contenidor gris són reciclables

Al Prat, durant aquests dies, celebrem la Setmana Europea de la Prevenció de...

divendres, 11 novembre, 2022 - 13:15

Estrenem una nova Jugateca!

El nou mòdul dedicat a l’educació ambiental està ubicat a la platja del Prat,...
Plaques fotovoltaiques

dimecres, 9 novembre, 2022 - 18:30

Recta final per posar en marxa la Comunitat d’Energia del Prat, que vol abastir tota la ciutat i esdevenir la més gran de l’Estat

El ple del Prat ha donat avui el tret de sortida per cercar socis per a la...