Esteu aquí

El Consell de Salut constitueix un grup per potenciar la cardioprotecció al Prat

Instal·lació de desfibril·ladors en espais públics, formació de personal i sensibilització ciutadana

El Consell de Salut ha constituït una comissió de treball per a la cardioprotecció al Prat.

El Consell de Salut ha constituït una comissió de treball per a la cardioprotecció al Prat.

dimarts, 4 juliol, 2017 - 10:15

El Consell de Salut del Prat, creat recentment, ha constituït una comissió de treball per potenciar la cardioprotecció a la ciutat, formada per plataformes ciutadanes, entitats, personal mèdic i el propi Ajuntament. 

Actualment, a la ciutat exiteix una desena de desfibril·ladors, situats en equipaments municipals o incorporats als cotxes patrulla de la Policia Local. De moment, la legislació, tot i que no ho obliga, sí que recomana que hi hagi desfibril·ladors a indrets on hi hagi alta afluència de persones o s'hi practiquin esports. L'Ajuntament del Prat ha estat pioner en la instal·lació de desfibril·ladors en equipaments esportius, ja que hi va posar el primer l'any 2010.  

D'altra banda, el servei municipal de Salut pública ofereix desde fa anys formació en primers auxilis i reanimació cardiopulmunar a centres educatius, entitats i col·lectius, a través d'associacions com Creu Roja o l'Asociación Contra la Muerte Súbita José Durán #7.

Objectius a complir

La comissió de treball sobre cardioprotecció ha conclòs que cal fer un mapa públic dels desfibril·ladors existents a la ciutat, i disposar-ne els necessaris per cobrir no només equipaments, sinó tot el territori. Així mateix, cal fer una campanya de sensibilització i formació en cardioprotecció, així com formar personal en manteniment i utilització dels desfibril·ladors. 

Desfibril·ladors als mercats

En aquest sentit, el proper 11 de juliol l'Ajuntament del Prat signarà un conveni amb l'Associació Barcelona Salut per a la instal·lació d'un desfibril·lador al Mercat Municipal, en el marc del projecte de cardioprotecció dels mercats de la ciutat.

Entrevista El Prat Ràdio (10 de juliol de 201) al Cap dels Serveis Municipals de Salut Pública i Consum 

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 22 març, 2023 - 09:00

Es constitueix la Taula Local de la Infància i Adolescència

És un espai de treball en xarxa que reuneix a tots els agents que treballen...

dimarts, 21 març, 2023 - 08:15

Torna la Festa de la Salut i de l'Activitat Física, amb tot el seu esplendor

El dissabte 22 d'abril, hi haurà la 6a Festa de la Salut Pública i de l...

dijous, 16 març, 2023 - 10:30

El Servei d’Orientació i Acompanyament a les Famílies durà a terme un taller sobre les relacions saludables durant l’adolescència

Es realitzaran dues sessions, totalment gratuïtes. Una al matí (10:30 h) i...