Esteu aquí

El Consell de Dones perfila la campanya del proper 25N

Es preveu una vintena d’activitats de sensibilització

divendres, 22 octubre, 2021 - 13:15

El passat dijous 21 d’octubre es va realitzar al Centre Cívic Palmira Domènech el darrer Consell de Dones del Prat d’enguany. Aquesta sessió que es va realitzar de manera presencial va servir per proposar i aprovar diverses accions per commemorar el proper 25 de novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones, entre altres més temes.

Primerament, es va acabar de definir la imatge gràfica així com els lemes que l’acompanyaran. El motiu principal és que seran la cara més visible de la campanya a la nostra ciutat, en aquesta diada tan important i reivindicativa en la qual es vol convidar a la reflexió i a combatre les violències masclistes de forma col·lectiva.

També es va acabar de perfilar i aprovar el manifest que es presentarà al Ple municipal per ser aprovat com a declaració institucional i que es llegirà com ja és tradició a l’acte central del mateix 25 de novembre.

Crida a la participació

Enguany, el programa del 25N comprèn més d’una vintena d’activitats de sensibilització en format presencial. Moltes d’elles s’estan treballant a nivell comunitari i estan obertes a la participació, sobretot aquelles activitats impulsades per grups de dones vinculades als barris de la ciutat.

També hi haurà activitats impulsades des del propi Consell de Dones que es centraran en fer una crida a la participació de la ciutadania del Prat. Com per exemple, una activitat relacionada amb la campanya “Diposita aquí el teu masclisme” el proper 16 de novembre o la marxa comarcal contra les violències masclistes del diumenge 28.

El 25N, actes simbòlics a plaça Catalunya

El mateix 25 de novembre al matí, a la plaça Catalunya, el col·lectiu feminista pratenc @Vidues08820 junt amb el Consell de dones, realitzaran una instal·lació artística en record a les víctimes del masclisme i els feminicidis ocorreguts al llarg d’aquest any.

A la tarda, es realitzarà un acte simbòlic de posicionament en contra de les violències i es llegirà el manifest aprovat pel Consell. A més  hi haurà diverses activitats, com un pilar realitzat per la Colla Castellera del Prat, una lectura dramatitzada a càrrec del col·lectiu #enfemení i una actuació musical per part de l’Escola d’Arts en Viu.

Per més informació us podeu posar en contacte amb el programa municipal de Feminisme i LGTBI al correu dones@elprat.cat

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 3 desembre, 2021 - 10:00

Obligatori des d'avui mostrar el certificat covid per accedir a l'interior de restaurants, gimnasos i residències de gent gran

Fins ara, ja era necessari per accedir a sales d’oci i a bars i restaurants...
Curs acollida Nova Ciutadania

dijous, 2 desembre, 2021 - 10:30

L’Ajuntament posa en marxa un nou curs d’acollida de les persones migrades

L’Ajuntament del Prat ha iniciat un nou curs de coneixements de la societat catalana i el seu marc jurídic per un...

dimecres, 1 desembre, 2021 - 19:30

Primer any del model de gestió pública de l’atenció domiciliària del Prat, un dels primers municipis catalans a desmercantilitzar el servei

El ple aprova que el Servei d’Ajuda a Domicili (SAD) del Prat sigui gestionat...