Esteu aquí

El Consell de Dones comença a treballar la propera Trobada de Dones del Setembre

TEMES: Persones,Dones
Tags: dones
Cicles: Trobada de dones

Emotiva trobada que també va servir per valorar les accions feministes dutes a terme a la ciutat

dijous, 15 juliol, 2021 - 14:15

El passat dimecres 14 de juliol es va dur a terme al Centre Cívic Palmira Domènech el segon Consell de Dones d’enguany, el primer en format presencial des fa més d’un any. La trobada es va realitzar sota les mesures de seguretat establertes i va estar marcada per l’emoció de retrobament per part de les seves membres.  

L’objectiu principal d’aquest nou consell era valorar les accions feministes portades a terme durant l’any 2021 a la ciutat i també començar les preparacions de la nova edició de la Trobada de dones del setembre.

També es va fer una repassada a l’estat del III Pla d’Igualtat de Gènere de la ciutat i es va mostrar una gran preocupació per l’augment de les violències que s’estan produint a la societat.

 

Valoració activitats feministes

Tot i la situació de la pandèmia, el programa de Feminisme i LGBTI de les Cases d’en Puig ha posat en marxa durant l’any 2021 diferents campanyes per continuar amb la lluita dels drets de les dones.

El Consell va valorar molt positivament les accions dutes a terme pel 8 de març, Dia internacional de les Dones, que va comptar amb un programa ampli i divers amb més de 30 activitats.

També va ser positiva la commemoració del Dia d’Acció per la Salut de les Dones, que va tenir tot un seguit d’activitats virtuals per posar en valor la necessitat d’aconseguir una millor qualitat de vida per les persones.

A més, es va dur a terme un agraïment al col·lectiu @viudes08820 per convocar de manera urgent la concentració feminista del passat 11 de juny contra la violència vicària de Tenerife i els recurrents feminicidis, que va comptar amb unes 300 persones.

 

Trobada de Dones

Durant la reunió també es va començar a preparar la Trobada de Dones d’enguany. Aquesta serà una trobada presencial i comptarà amb una xerrada central i diferents propostes artístiques i participatives que es realitzaran al llarg de la tercera setmana de setembre. 

Les jornades tindran com a protagonistes dones pratenques com Mujeres Maravillas amb un taller sobre textos d’empoderament femení; Vanessa Alami i Susana Vilchez com integradores del projecte “In Santus”. La sociòloga Cristina Sánchez, experta en les desigualtats socials relacionades amb el gènere i que parlarà sobre la gestió del temps i conciliació, entre d'altres propostes. 

 

Pla d’Igualtat de Gènere

El Consell de Dones també va servir per fer una repassada a l’estat del III Pla d’Igualtat de Gènere de la ciutat -que tot just es posa en marxa- , i que és un document que té com objectiu desenvolupar el marc de referència de la igualtat de gènere al Prat.

Es va explicar que al setembre es durà terme una enquesta oberta a tota la població del municipi i que a l’octubre es realitzaran diverses sessions participatives per iniciar una diagnosi participada.

 

Ni un pam més

El Consell també es va manifestar en contra de l’ampliació de l’aeroport, donada la visió ecofeminista de les seves integrants i la importància de la cura del territori.

Com a primera acció es va aprovar adherir-se a la plataforma Ni un pam més, i convidar a posar el domàs reivindicatiu als balcons. Més endavant es pensaran altres actuacions en aquesta direcció.

 

 

 

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 6 juny, 2023 - 12:15

El proper dissabte, 10 de juny, la plaça de Catalunya acollirà la Festa del Prat al Món

Una de les activitats principals sobre Pau, Drets Humans i justícia global a...

dijous, 1 juny, 2023 - 09:15

Al juliol, tallers de català per a jovent nouvingut

Les inscripcions es podran fer fins el proper 16 de juny

dimarts, 30 maig, 2023 - 14:00

El proper dijous, 1 de juny, xerrada sobre la prevenció de l’ictus a les dones

L'entrada serà lliure fins a omplir l’aforament