Esteu aquí

El Connecta Jove arriba a la seva 10a edició

dijous, 16 febrer, 2023 - 13:45

En marxa la 10a edició del Connecta Jove. Una iniciativa desenvolupada per la Fundació Catalana de l’Esplai, que compta amb el suport de l’Ajuntament, que té per objectiu que l’alumnat de 4t d’ESO ensenyi a utilitzar el telèfon mòbil o portàtil a persones adultes de la ciutat.

Aquesta experiència forma part del Servei Comunitari, un projecte educatiu amb utilitat social que es fonamenta amb la metodologia d’aprenentatge servei, en la qual l'alumnat es forma treballant sobre necessitats reals de l’entorn amb l’objectiu de millorar-lo. El Connecta Jove, com totes les activitats del servei comunitari, forma part del currículum escolar i per tant és avaluable.

Formar-se per formar

La primera fase correspon a la formació prèvia dels i les joves que hi participen. Es va iniciar al gener amb l’alumnat de l’Institut Escola del Prat, l’Institut Estany de la Ricarda, l’Institut Ribera Baixa, l’Institut Baldiri Guilera i l’Institut Salvador Dalí. Actualment estan participant un total de 50 alumnes d’aquests centres educatius.

A finals de gener, es va iniciar la segona fase del projecte, la més esperada, la del servei en benefici de la comunitat. En aquesta edició els i les joves impartiran classes d’ús de mòbils i portàtils als centres cívics Palmira Domènech, Jardins de la Pau i Delta del Llobregat.

Objectius del connecta jove

  • Promoure i augmentar la participació dels i les joves com a agents promotors de la societat de la informació i la inclusió social.
  • Reforçar en els i les joves participants les seves habilitats socials, comunicatives, d’organització i planificació del treball.
  • Millorar les competències en l’ús dels ordinadors i dels dispositius intel·ligents mòbils promovent-ne un ús responsable
  • Crear llaços i vincles entre la ciutadania i potenciar les relacions intergeneracionals.

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 24 març, 2023 - 11:15

I després de l’ESO, què?

Sessió orientada a les famílies amb fills i filles en edat de 4t d’ESO

dijous, 23 març, 2023 - 10:00

Arriba la 25a edició de la Jornada d’Orientació Acadèmica i Professional

El dimecres 29 de març, al Cèntric Espai Cultural

dijous, 23 març, 2023 - 10:00

La Biblioteca Antonio Martin celebra els 10 d’anys del club de lectura en francès Parlons Livre

Els clubs de lectura, una de les apostes de Foment de la lectura amb més...