Esteu aquí

El Connecta Jove arriba a la seva 10a edició

dijous, 16 febrer, 2023 - 13:45

En marxa la 10a edició del Connecta Jove. Una iniciativa desenvolupada per la Fundació Catalana de l’Esplai, que compta amb el suport de l’Ajuntament, que té per objectiu que l’alumnat de 4t d’ESO ensenyi a utilitzar el telèfon mòbil o portàtil a persones adultes de la ciutat.

Aquesta experiència forma part del Servei Comunitari, un projecte educatiu amb utilitat social que es fonamenta amb la metodologia d’aprenentatge servei, en la qual l'alumnat es forma treballant sobre necessitats reals de l’entorn amb l’objectiu de millorar-lo. El Connecta Jove, com totes les activitats del servei comunitari, forma part del currículum escolar i per tant és avaluable.

Formar-se per formar

La primera fase correspon a la formació prèvia dels i les joves que hi participen. Es va iniciar al gener amb l’alumnat de l’Institut Escola del Prat, l’Institut Estany de la Ricarda, l’Institut Ribera Baixa, l’Institut Baldiri Guilera i l’Institut Salvador Dalí. Actualment estan participant un total de 50 alumnes d’aquests centres educatius.

A finals de gener, es va iniciar la segona fase del projecte, la més esperada, la del servei en benefici de la comunitat. En aquesta edició els i les joves impartiran classes d’ús de mòbils i portàtils als centres cívics Palmira Domènech, Jardins de la Pau i Delta del Llobregat.

Objectius del connecta jove

  • Promoure i augmentar la participació dels i les joves com a agents promotors de la societat de la informació i la inclusió social.
  • Reforçar en els i les joves participants les seves habilitats socials, comunicatives, d’organització i planificació del treball.
  • Millorar les competències en l’ús dels ordinadors i dels dispositius intel·ligents mòbils promovent-ne un ús responsable
  • Crear llaços i vincles entre la ciutadania i potenciar les relacions intergeneracionals.

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 10 abril, 2024 - 21:00

L’Ajuntament decreta tres dies de dol i suspèn els actes lúdics i al carrer fins divendres

“El Prat serà sempre una ciutat antimasclista”, declara l’alcalde Lluís Mijoler

dimecres, 10 abril, 2024 - 18:15

La ciutadania del Prat omple la plaça de la Vila en rebuig a les violències masclistes

Centenars de persones es concentren en senyal de condemna i de dol pels...
Imatge gràfica del SIAD, 2018

dimecres, 10 abril, 2024 - 10:00

El SIAD i el telèfon 900 900 120, eines de suport a les dones contra les violències masclistes

El Servei d’Informació i Atenció a les Dones ofereix atencions...