Esteu aquí

El col·lectiu DU-DA continua amb els aprenentatges col·lectius invisibles del projecte “Mediums”

L’Escola d’Arts Visuals del Prat impulsa la modalitat Art i educació de la Convocatòria /Unzip 2020

Sortida del grup del projecte "Mediums"

dijous, 26 novembre, 2020 - 12:15

Mediums” és el projecte que va ser seleccionat a la Convocatòria /Unzip 2020 des de l’Escola d’Arts Visuals del Prat, una proposta d'aprenentatge i investigació col·lectiva al voltant de l'invisible i la màgia, entesa des d'una perspectiva ecofeminista i política. Per dur a terme el projecte, l’equip DU-DA aplica una metodologia circular en la qual el paper de possessió de coneixement, circula constantment entre els 5 participants i col·laboradors/es (Nuria Inés, Sarai de las Heras, Didac Rocha, Eric Pesin i Berta Xirinachs), que escolten i aprenen al mateix temps que ensenyen i interconnecten el que reben amb les seves pròpies pràctiques. Aquest grup de 5 persones del Prat, treballen en equip des de l’inici del projecte i cadascuna, ha liderat una sessió dinamitzada a partir de diverses perspectives, com per exemple l’onírica, on un passeig pel Riu Llobregat va descobrir-nos la capacitat dels somnis en fer aflorar malestars, o per les energies de la terra per tal de trobar aigua.

Tornar a connectar amb un univers viu 

El projecte neix de pensar en la possible desconnexió amb el món tal com el coneixem, on l'actual crisi de la covid-19 ens presenta un món incert, travessat per una desconnexió dels cossos, entre ells i amb el planeta. Des de DU-DA, plantegen la màgia com una forma de reconnectar amb un univers viu, rebutjant les visions del món que l'objectiven i el desposseeixen del seu misteri i poder. Així doncs i des d’aquesta perspectiva, la màgia és una forma de manifestar l’afinitat amb altres mons més que humans, és un acte polític. El projecte “Mediums” considera i proposa connectar amb altres formes de coneixement que històricament no han estat considerades tals des del punt de vista científic com a dogma absolut, com per exemple la intuïció, la màgia, l'invisible, la fantasia, el plaer, el dolor, els cossos, la comunicació amb animals no humans i altres entitats. Per construir i dissenyar el projectes, les artistes han partit d’altres autores com Silvia Federici (2004) on en el seu llibre "Calibán i la bruixa: Dones, el cos i l'acumulació primitiva" explora la pràctica de la màgia en l'Edat Mitjana:

"A la base de la màgia estava una concepció animista de la natura que no admetia cap separació entre la matèria i l'esperit, i per tant imaginava el cosmos com un organisme viu, poblat per forces ocultes, on cada element estava en relació "simpàtica "amb la resta. (P. 141-142)"

El projecte encara la recta final del seu procés. Ben aviat,  podreu descobrir els misteris i derives de “Mediums” al Convofest, presentació conjunta a la ciutat dels set projectes de la Convocatòria /Unzip 2020.

 

 

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 4 agost, 2022 - 10:00

L'Illa de la lectura: 25 nenes i nens compartint aventures i complicitats

La Sala Infantil de la Biblioteca Antonio Martín forma infants lectors amb...
Casal d'estiu de natació a la piscina del CEM Fondo d'en Peixo

dilluns, 1 agost, 2022 - 10:45

Uns 3.600 infants i joves han participat als casals i activitats d’estiu al Prat durant el mes de juliol

Durant tot l’agost, es continuaran fent casals i campus nàutics (per aprendre...
Festa_Major

divendres, 29 juliol, 2022 - 10:45

Ens preparem per a la Festa Major 2022!

Al setembre ens espera una Festa Major amb un dia més i que es desenvoluparà...