Esteu aquí

El 9,6% dels pratencs majors de 70 anys pateixen demència

Gairebé el 70% d'aquests pacients tenen la malaltia d'Alzheimer

dimarts, 21 setembre, 2004 - 11:00

Així es desprèn d'un estudi epidemiològic sobre la incidència de les demències, i en especial de l'Alzheimer, realitzat l'any 2002 sobre la població del Prat per part de la Unitat de Diagnòstic i Tractament de Demències de l'Hospital de Bellvitge, fet a instàncies de l'Associació de Familiars de Malalts l'Alzheimer del Baix Llobregat (AFA Baix) i amb la col·laboració de l'Ajuntament del Prat i dels tres centres d'atenció primària de la ciutat.

Aquest estudi, els resultats del qual es van presentar ahir al vespre al teatre Modern, servirà per extrapolar les dades a tota la població catalana, i molt especialment a la de l'àrea metropolitana de Barcelona, on es calcula que 50.000 persones pateixen algun tipus de demència. L'estudi també serveix per identificar les necessitats actuals i futures de mitjans d'atenció a aquests malalts i a les seves famílies (es calcula que un malalt d'Alzheimer suposa una despesa anual de 21.200 euros, el 90% dels quals recau sobre la família, a banda del fort desgast físic i psicològic que suposa fer-se càrrec d'aquest tipus de malalts, esforç que en la majoria de casos recau en les dones de la família).

En aquest sentit, l'estudi calcula que al Prat hi ha 494 persones majors de 70 anys amb demència, de les quals 315 la tenen en un grau moderat o greu i que, per tant, necessitarien ser atesos en centres de dia o residències. A tota la ciutat, però, només hi ha 87 places, un dèficit que en termes generals es pot extrapolar a tot el país i que suposa un dels principals reptes de les administracions en l'àmbit sanitari públic.

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 29 maig, 2020 - 13:00

Els CAP Ramona Via i CAP Doctor Pujol i Capsada reobriran al públic dimarts

Abans d'anar a l'ambulatori cal trucar per telèfon

divendres, 29 maig, 2020 - 11:00

El programa Referent d’Ocupació Juvenil ofereix un servei d’acompanyament individualitzat en línia

L’assessoria d'ocupació per a persones joves, realitzada habitualment a El...

divendres, 29 maig, 2020 - 09:00

Nova formació sobre comunicació relacional i participació per a les entitats de la ciutat

El Servei d'Assessorament i Formació a les Entitats de l'Ajuntament ha...